Gonca Kocabaş

Gonca Kocabaş

gonca.kocabas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

At kendini çadıra, bak keyfine


İki günlüğüne bırakın şehirlerinizi, teknolojinizi, lükslerinizi, işlerinizi ve evlerinizi, GİDİYORUZ... Daha önce hiç duymadığınız kadar kuş sesleri eşliğinde, hayatınızda hiç olmadığı kadar huzurlu uyanacaksınız bu sabah. Geç kalkmanız pek mümkün değil burada, eğer mevsimlerden yazsa, güneş doğar doğmaz sizi de uyandıracak.

Bizim geçtiğimiz yaz aylarından birinde kamp durağımız Saros Kömür Limanı oldu:) Buraya arabanız ya da motosikletiniz olmadan gelmek biraz zor. İstanbul'dan çıkıp Tekirdağ, Edirne derken Çanakkale'nin bu saklı yerine yaklaşık 4 saatte ulaşabilirsiniz. Dikkatli olmanız gereken bir nokta, gece yol zifiri karanlık, virajlı ve uçurumlu. Eğer gelebiliyorsanız gündüz gelmenizde fayda var.

Haberin Devamı

At kendini çadıra, bak keyfine

Çadırlarımızı gece gelip, gördüğümüz ilk yere kurduk:) Zemin biraz taşlı ama boşverin 2 geceliğine bırakın yumuşak yataklarınızı, doğa hepsinden çok daha rahat:)

At kendini çadıra, bak keyfine


Sabah bu manzarayla uyanmak isteyenleri şöyle alalım:)


Geceyi burada geçirdikten sonra sabah ilk işiniz önce şu manzaraya bakıp derin bir nefes almak ve kendinizi suya bırakmak olsun. Burası aynı zamanda bir dalış merkezi, dalış için gelen pek çok ekip, burada konaklıyor. Denizin dibi biraz taşlı, yanınızda deniz ayakkabısı getirirseniz daha rahat edersiniz.


At kendini çadıra, bak keyfine

Yemek için, ev yemekleri yapan bir yer var burada. Ama siz isterseniz, buraya gelmeden, mangal ve sucuk alabilirsiniz. Bizim mangalımız da olmadığı için taş arasında, bulduğumuz çubuklara sucukları geçirerek yaptık:) Mangalımız olmadığı gibi ekmeğimiz de yoktu. Etraftaki insanlardan ekmek bulup öyle yaptık. Elimizi kolumuzu sallaya sallaya gitmişiz. Siz bizim yaptığımızı yapmayın, mangalınız olmasa da olur ama ekmek, su alıp inin buraya.

At kendini çadıra, bak keyfine

İstanbul'dan yaklaşık 4 saatte ulaşılabilen Kömür Limanı'na geldiğinizde, gece kumlara uzanın ve gökyüzünü izleyin. Sadece ay ışığının olduğu bu yerde, yıldızları hiç olmadığı kadar güzel göreceksiniz. Bunu yapmadan sakın dönmeyin. Şimdiden iyi kamplar:)