Teknoloji Google kullanıcılar tarafından oldukça sevilen özelliğini devre dışı bırakıyor

Google kullanıcılar tarafından oldukça sevilen özelliğini devre dışı bırakıyor

27.07.2017 - 13:57 | Son Güncellenme:

Google, arama motorunun masaüstü sürümü için 2010’da başlattığı Instant Search özelliğini kaldırma kararı aldı. Sebep olarak tahminlerin tam olarak gözükmemesi gösteriliyor.

Google kullanıcılar tarafından oldukça sevilen özelliğini devre dışı bırakıyor

Google, anlık olarak arama sonuçlarını karşınıza çıkaran Instant özelliğini 2010 yılında kullanıcılara sunmuştu. Ancak Google, en sevilen özellikleri arasında yer alan Instant Search'ü devre dışı bırakma kararı aldı. Google'ın Instant Search rözelliği masaüstü cihazlarda hala kullanılmaya devam edecek ancak mobil cihazlarda kalkacak.

Haberin Devamı

Google’ın mobilde bu özelliği kaldırmasına sebep olarak tahminlerin tam olarak gözükmemesinin neden olduğu belirtiliyor.

Google kullanıcılar tarafından oldukça sevilen özelliğini devre dışı bırakıyor

Google konuyla ilgili şunları söyledi: "Biz Google Instant’ı, kullanıcıların aradıkları bilgiye masaüstü cihazlardan aramalarını yazarken olabildiğince hızlı ulaşmasını sağlamak için 2010 yılında piyasaya sürdük. O zamandan beri Google’da yapılan aramaların çoğu çok farklı veri, etkileşim ve ekran kısıtlamasına sahip olan mobilde gerçekleşti. Bu gerçeği bilerek Google Instant’ı ortadan kaldırdık, böylece aramayı tüm cihazlarda daha hızlı ve akıcı yapmaya odaklanabiliriz. Bu sayede Google aramalarını çok daha hızlı ve efektif bir hale getirecek olan yeniliklerle sizleri tanıştırabileceğiz."