Teknoloji Google ve İŞKUR YouTuber yetiştirecek

Google ve İŞKUR YouTuber yetiştirecek

19.05.2017 - 11:10 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile, Google işbirliği yaparak gençlerin yeni gelir kapısı olacak YouTuber'lık eğitimlerine başladı. Bu doğrultuda altı ilde "Nasıl YouTuber olunur?" kursu verilecek.

Google ve İŞKUR YouTuber yetiştirecek

İŞKUR ve Google tarafından yürütülmekte olan “Türkiye İçin Dijital Dönüşüm Hareketi” ile Türk gençlerine YouTuber'lık eğitimi verilecek. Türkiye'de bu işi yapan gençler kurdukları kanallarla takipçi sayılarını artırarak binlerce lirayı bulan kazanç elde edebiliyor.

Haberin Devamı

Proje kapsamında İŞKUR, Üniversite İrtibat Noktaları aracılığıyla düzenlenen etkinliklerde Bursa, Kayseri, Van, Gaziantep, Samsun ve Antalya’da öğrencilere yönelik olarak Google tarafından “Dijital Girişimcilik” ve “Nasıl YouTuber olunur?” konu başlıklı eğitimler verilecek. Sonraki dönemlerde talepler doğrultusunda farklı şehirleri de kapsayacak olan çalışma, uzun süreli olarak devam ettirilecek.

Ayrıca İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Bursa’da da Girişimcilik Eğitim Programından yararlanan vatandaşlara yine Google tarafından “Dijital Girişimcilik Eğitimi” sunulacak.