Teknoloji Google, YouTube Music ve YouTube Premium'u duyurdu

Google, YouTube Music ve YouTube Premium'u duyurdu

17.05.2018 - 16:54 | Son Güncellenme:

Google, YouTube Music adını verdiği servisi önümüzdeki hafta kullanıma sunacak. YouTube Music, kullanıcıların YouTube geçmişlerine ve saptanan diğer beğenilerine göre kişiselleştirilmiş çalma listeleri oluşturacak.

Google, YouTube Music ve YouTube Premiumu duyurdu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, önümüzdeki hafta kullanıma sunacağı YouTube Music ile Apple, Spotify ve Amazon arasındaki rekabeti kızıştıracak. Platform, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika ve Güney Kore ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu ülkede 22 Mayıs’ta kullanıma sunulacak.

YouTube Music’in ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunacak. Ücretsiz sürümde kullanıcılara reklam dinletilecekken, aylık 9,99 dolar ödeyen kullanıcılar ise reklamsız müzik dinleyebilecek.

YouTube Red hizmeti de YouTube Premium olarak değişecek. YouTube Premium, YouTube Red ve YouTube Music servisini aynı anda sunuyor. YouTube Premium için istenen ücret ise aylık 11.99 dolar. Google Play Music hizmeti de yıl sonuna değin tamamen kapatılarak YouTube Music'e kaydırılacak.

Haberin Devamı

Google, YouTube Music ve YouTube Premiumu duyurdu

YouTube Music için ürün yöneticisi Elias Roman, YouTube'un başka hiçbir yerde bulamayacağınız çok sayıda remix, canlı performans, kapak ve müzik videosu kataloğu olduğunu vurguladı.

YouTube’un dünyanın en büyük müzik sitesi konumundaki güçlü konumuna rağmen, düzenli olarak video izleyen 1,3 milyar kullanıcıyla, müzik piyasası lideri Spotify’ı devireceği söyleniyor.

YouTube arama geçmişiniz ve geçmişte dinlediğiniz müzikler, YouTube Music'te sizlere müzik tavsiyesi yapmak için kullanılacak. Bunun dışında YouTube Music, Google Asistan'a tam destek verecek.