Gündem Son dakika: Görüntüler Afrin'den... Böyle teslim oldular

Son dakika: Görüntüler Afrin'den... Böyle teslim oldular

19.11.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

Hırsızlık, gasp ve çete faaliyetlerine katıldıkları gerekçesiyle Şuheda el Şarkiya grubuna karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin'de sürdürülen operasyon kapsamında kent merkezi ve çevresinde yoğun çatışmalar yaşandı. TSK'nın etkili operasyonları sonucu isyancı grup teslim oldu.

Son dakika: Görüntüler Afrinden... Böyle teslim oldular

Afrin operasyonuna katılan ÖSO grubu içinde yer alan Şuheda el Şarkiye grubunun halka zulmetmesi; hırsızlık, gasp ve çete faaliyetleri yürütmesi üzerine bu gruba karşı TSK destekli Suriye Ulusal Ordusu (Ceyşül Vatani) tarafından tank, top ve ağır silahlarla kapsamlı operasyonlar başlatıldı.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Deyr ez Zor bölgesinde DAEŞ'ten kopan ve El Kaide grupları da içinde barındıran silahlı gruplardan oluşan Ehrar el Şarkiye ve beraberinde hareket eden Şuheda el Şarkiye ve benzeri gruplar, son zamanlarda halka baskıyı artırarak hırsızlık ve gasp gibi eylemlere yönelmişti. Afrin ve çevresinde halkın zeytinlerini gasp etmeye kadar varan olayların artması üzerine önceki gün kapsamlı oeperasyon başlatıldı. Operaspyona, Sultan Murat Tümeni'nin de içinde yer aldığı Suriye Ulusal Ordusu da (Ceyşül Wateni) TSK operasyonuna destek verdi. Tank ve ağır silah desteğinde başlatılan operasyonlar kapsamında Afrin kent merkezinde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Harekata Afrin kent merkezinin yanı sıra aynı saatlerde Cinderes ilçesinde de devam edildi.

Haberin Devamı

40 milis öldü

ÖSO gruplarınca yürütülen operasyon, çete mensuplarının şehir içerisindeki karargah binasında ve çevresinde, sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle yavaş ilerledi. Terör örgütü Heyet Tahrir'uş Şam (HTŞ) örgütü ile de irtibatı bulunan çete grupları, Afrin şehir merkezinde iki noktada sıkıştırıldı. Operasyon kapsamında yaklaşık 300 kişilik silahlı grubu bulunan Şuheda Şarkiye grubu lideri Abu Havle çetesi de hedef alındı. Bazı bölge ülkelerince desteklendiği ifade edilen Abu Havle kod adlı Abdurrahman El Hüseyin ve çetesine yönelik sürdürülen kapsamlı harekât dün akşam saatlerine kadar sürdü. Afrin’in Mahmudiye, Velat ve Zeydiye mahallelerinde ÖSO’ya bağlı grupların operasyonunda Şuheda Şarkiya grubuna ağır kayıp verdirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, silahlı gruplar arasındaki şiddetli çatışmalarda şu ana kadar en az 40 milisin öldüğü, onlarcasının da yaralandığını açıkladı.

Teslim oldular

Etkili operasyonlar sonucu Ehrar Şarkiya grubuna bağlı 200'ü aşkın kişi, Afrin'de silahları ile birlikte teslim oldu. Çatışmalarda daha çok kayıp verilmemek için ise Cinderes bölgesini tamamen boşaltan Ehrar Şarkiya'ya bağlı çok sayıda silahlı kişi, ailelerini İdilib'e göndererek Suriye Ulusal Ordusu'na (Ceyşül Vatani) teslim oldu. Afrin ve çevresinde TSK destekli Suriye Ulusal Ordusu'nun operasyonları sürüyor.