Göz Altı Morlukları Tedavisiz Kalmasın

Göz Altı Morluklarının Nedenleri ve Tedavisi

Gözaltı morluklarının en sık üç nedeni genetik, alerjiler ve burun akıntılarıdır. Genetik olarak özellikle Asya'lılarda cilt yapısında daha fazla bulunan melanin dediğimiz koyu renge neden olan maddeye bağlı olarak daha sık gözaltı morlukları görmekteyiz. Cilt hastalıklarından olan atopik egzema da mor halkaya sebep olur. Bir diğer önemli sebebi ise yaşlanmadır. Çünkü yaşlanma ile gözaltı cildimiz incelir, kolajen dediğimiz cildi genç, gergin ve canlı gösteren maddenin seviyesi azalır ve böylelikle cilt altında bulunan damarlar daha görünür hale gelir. Diğer bir faktör ise yüz yapısıdır. Yüzümüzde kemik yapıların çıkıntılı olması, göz kapaklarımızın şiş olması ya da gözaltı çukurumuzun belirgin olması ve seviye farkı gölgelenme yaparak gözaltı morluklarını daha da belirgin hale getirir.

Haberin Devamı

Tedavide; eyecell uygulaması, ışık dolgusu ve mezoterapi en iyi sonuç alınan yöntemlerdir. Bazı hastalarda fraksiyonel lazer de tercih edilebilmektedir.

Eye Cell uygulaması

Eye cell uygulamasında göz çevresi için uygun olan botanik kök hücre ekstreleri; üzerinde saç teli inceliğinde iğnelerin bulunduğu roller ile gözaltları ve üst göz kapağına, çizgilenme problemi var ise göz çevresine yedirilir. Ardından göz etrafına kolajen üretimini artıran, göz çevresindeki ince deriyi yenileme özelliğine sahip zar şeklinde soğuk jel 'peptide patch' uygulanır. Pach'ler ciltte 15 dakika bekletildikten sonra çıkarılıp uygulamanın devamı olan serum kullanılır. Daha sonra soğuk krem uygulanarak işlem sonlandırılır. Roller ile amaç hücre yenilenmesini ve kullanılacak ürünlerin cilt altına emilimini artırmaktır. İşlem 30 dakika sürer. Kişinin ihtiyacına göre 4-8 seans uygulanabilir.

Uygulama sonrası sosyal hayat etkilenmez. Makyaj uygulayabilirsiniz.

İnce çizgilerde, göz altı torbalanmalarında, morluklarda, yağ butoncuklarında, elastikiyet kaybı olan üst ve alt göz kapağında, göz altlarının canlanması, aydınlık olması ve nemlenmesi için uygulanabilir.

Işık Dolgusu

Işık dolgusu; birçok problemi sona erdiren, sadece gözaltı uygulamaları için üretilmiş, gözaltı dokusuna yayılan dolgudur. İçeriğinden dolayı göz etrafına gelen ışığı yansıttığı, cildi aydınlattığı ve canlandırdığı için ışık dolgusu olarak adlandırılır. Işık dolgusu; sekiz tane amino asit, hylauronik asit, üç tane anti oksidan, mineral, vitamin ve uygulama sırasında ağrı olmaması için lokal anestezik madde içeren bir jeldir. İçerdiği bu maddeler hücresel seviyede yapılanmayı sağladığı için göz çevresinde aydınlanma ve canlanma etkileri görülür.

Haberin Devamı

Her erişkine uygulanabilir! Işık dolgusu; gözaltında morluk, torbalanma, çukurluk, göz çevresi kırışıklığı oluşmuş her erişkine uygulanabilir. Işık dolgusu uygulaması morlukların rengini açar, çukurlukları doldurur ve hafif torbalarda da torba görünümünü azaltır. Göz çevresinde oluşan kırışıklıkların açılmasında da etkili olan yöntem, göz çevresini ciddi şekilde yeniden yapılandırarak gençleştirir.

Ağrısız bir uygulama! Gözaltı ışık dolgusu anestezi kremi sürüldükten sonra ucu küt olan kanül ile veya iğne ile uygulanır. Tek bir noktadan girilerek gözaltı ve göz çevresindeki bölge dolgu ile doldurulur. Dolgu uygulaması kemiğin üzerine verilir.

Haberin Devamı

Genelde tek seans yeterli olmaktadır. Gerekirse mezoterapilerle kombine edilerek 2-3 seans uygulanabilir. Göz etrafındaki belirtilerin derecesi, kişinin genetik faktörü, kullanılan miktara bağlı olarak etkisi, 1-1.5 yıl arasında devam etmektedir.

Mezoterapi

Göz altı mezoterapisinde hyaluronik asit, pinus pinaster, resveratrol, glutatyon, antioksidan kompleksi, aminoasitler, bakırpeptid ve B grubu vitaminlerden oluşan bir karışım kullanılır. Ciltte hidrasyon ve parlaklık sağlar ve cildi besler.

Haftada bir 4-6 seans uygulanır. İnce iğne ya da kanülle injeksiyon yapılır. Öncesinde lokal anestezik kremler uygulanır. İşlem sonrasında buz kompresi ve bakım kremleri sürülür. Mor halka tedavisinde etkilidir. İçerdiği hyaluronik asit cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. Güçlü bir antioksidan olan pinus pinaster aynı zamanda cilt renginin harmonizasyonunu sağlar. İnce kırışıklıkları azaltır ve cilt tonusunu artırır.

Dr. Hülya Sağlam

Dermatoloji Uzmanı