Dünya Su tankına saklanıp kurtarılmayı beklediler

Su tankına saklanıp kurtarılmayı beklediler

19.06.2017 - 12:35 | Son Güncellenme:

Portekiz'de ölümcül orman yangınından 12 kişinin su tankının içine girerek hayatta kaldığı ortaya çıktı. Aralarında 95 yaşında engelli bir kadının da olduğu 12 kişi 6 saatten fazla uzun süre yangından korunmak için tankın içinde kurtarılana kadar bekledi.

Su tankına saklanıp kurtarılmayı beklediler

Portekiz'de hafta sonu çıkan orman yangınında 62 cansız bedene ulaşıldı. Bir yandan yangın söndürme diğer yandan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Otomobillerinin içinde ya da ormanlık alanda yanarak can veren onlarca insanın trajik hikayesinin yanı sıra bölgeden sıra dışı bir hayatta kalma mücadelesi haberi geldi. Aralarında 95 yaşında engelli bir kadının da olduğu 12 kişi 6 saatten falza uzun süre yangından korunmak için tankın içinde kurtarılana kadar bekledi. Aralarından biri BBC'ye verdiği röportajda "Eğer su tankı olmasaydı hepimiz ölmüştük" dedi.

Haberin Devamı

Portekiz'de yetkililer devasa boyutlardaki duman bulutlarının yangın söndürme işlemlerini önlediğini belirtiyor. Uçaklar bulutlar sebebiyle denizden aldıkları suyu ormanın üzerine taşımakta sorun yaşıyor. Yangın söndürme çalışmalarına Fransa ve İspanya'daki uçaklar da katıldı.

Gündüz artan sıcak hava sebebiyle işi zorlaşan itfaiyeciler gece saatlerinde bazı bölgelerdeki yangını kontrol altına almayı başardı.

62 kişinin ölümüne neden olan dev yangında binden fazla itfaiyeci görev başında. Can kurtaranların yorgunluktan duvar ların üzerinde uyuduğu görüldü. Sıcaklık zaman zaman 40 dereceye ulaşıyor.

Bölgeyi ziyaret eden Başbakan Antanio costa Portekiz'de gördüğüm en büyük insan trajedisi ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ölenlerden yarısının arabalarının içinde yanarak can verdiği belirtiliyor. Kimi cansız bedenlerse yol üstünde bulnudu. İnsanların panikle araçlarını terk edip yola çıktığı sanılıyor. Hem aracın içinde hem de yol üstünde bulunan cesetler ormanda sıkışıp kaldıklarını gösteriyor. Durum büyük bir trajedi.

Köylere kadar ulaşan orman yangını çok sayıda evi kullanılamaz hale getirdi. Halk dün geceyi sokaklarda geçirdi.