Gündem Göz seğirmesi neden olur ?

Göz seğirmesi neden olur ?

22.04.2018 - 14:30 | Son Güncellenme:

Gün içerisinde, herhangi bir iş ile uğraşırken gözünüz hiç seyirdi mi? Bazen başladığında durmuyor, konsantrasyonunuzu bozuyor ve hatta birisiyle konuşurken başınıza geldiğinde kendinizi kötü hissediyor olabilirsiniz. Peki buna neyin neden olduğunu hiç düşündünüz mü?

Göz seğirmesi neden olur

D Vitamini Eksikliği

Haberin Devamı

D vitamini, kalsiyum emilmesinde görev oynar. Bu sayede kaslar kasılıp gevşer. Eğer yediğiniz besinlerden yeteri kadar D vitamini alamıyorsanız veya teniniz yeteri kadar güneş görmüyorsa eksikliğinden dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. D vitamini eksikliği çözülmesi basit bir sorun. Ama çözülmezse büyük bir sorun hâline gelebilir. Aile hekiminize danışarak uygun bilgi alıp tedavi olabilirsiniz.

Stres

Gün içerisinde herkes stres yapar. İş hayatında veya özel hayatta stres yapmamıza neden olabilecek pek çok durumla karşılaşırız. Ama buna herkes farklı tepki verir. Bazı insanlar neredeyse hiç etkilenmezken, bazı insanlar göz seğirmesi gibi istemsiz fiziksel tepkiler verebilir. Bu gibi durumlarda rahatlamaya çalışabilirsiniz. Gözlerinizi kapatıp derin bir nefes alın, biraz mola verin. Kısa süreliğine ortam değiştirin. Eğer bu tip küçük çözümler işe yaramıyor ve stres ile baş edemiyorsanız aile hekiminize başvurmanızda fayda var.

Haberin Devamı

Yorgunluk ve Uykusuzluk

Sık sık uykusuz ve yorgun kalan insanlarda kalsiyum eksiliği görülebilir. Aynı zamanda göz yorulduğu için net göremez ve bu onu daha çok yorar. Yoruldukça göz seğirmesi gibi tepkiler verebilir. Eğer işiniz yoğun ise, biraz ara verip, gözlerinizi kapatıp, dinlendirmenizde fayda var. Eğer yoğun değilseniz mümkün oldukça uykusuz ve yorgun kalmamaya çalışın. Göz geç iyileşir ve ileride gözlük kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Aşırı Kafein ve Alkol Tüketimi

Kafein ve alkolün vücuda en büyük zararı su kaybettirmesidir. Ne kadar çok kafein ve alkol tüketirseniz vücudunuz o kadar susuz kalır. Bu gözlerin kurumasına da sebep olacaktır. Kuruyan gözler normalden daha çabuk yorulur ve yorulması göz seğirmesini tetikler.

Alerjik Durumlar

Alerji genel anlamda vücudun alerjen ile savaşmasıdır. Ev tozu yani akar, polen gibi daha çok havadan bulaşarak gözleri etkileyebilir. Bu da göz seğirmesine neden olabilir. Aile hekiminize danışarak size uygun tedaviyi alabilirsiniz.

B12 Eksikliği

B12 eksikliği de göz seğirmesine neden olabilir. Yeterli beslenilmediği takdirde veya vücut B12 vitamini emilimi gerçekleşmediği zaman göz seğirmeniz olabilir. Genel anlamda kansızlık, yorgunluk yaşıyorsanız aile hekiminize danışmanızda fayda var.

Haberin Devamı

Blefarit

Göz kapağı iltihabına verilen isimdir. Mikrop kapması, bakterilerin çoğalması, göz yaşı kanallarının yağ bezelerince kapanması gibi durumlar blefarite sebep olabilir. Blefarit de gözünüzün seğirmesine neden olabilir. Bu durumda ellerinizi mümkün olduğunca temiz tutmaya özen gösterin, mümkünse gözlerinize değdirmeyin ve kaşımayın. En kısa sürede aile hekiminize danışın.

Yazarlar