Siyaset Graham’a terör mesajı: Bölgeyi temizleyeceğiz

Graham’a terör mesajı: Bölgeyi temizleyeceğiz

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li Senatör Graham’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede ABD’nin PYD/YPG’ye verdiği destekten duyduğu rahatsızlığı yineleyerek “Biz bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz” mesajı verdi

Graham’a terör mesajı: Bölgeyi temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ABD’li Senatörü Lindsey Graham’ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı. Beştepe’deki görüşme 2 saat 30 dakika sürdü. Erdoğan’ın ABD siyasetinin etkin isimlerinden ve ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ile de bilinen Graham ile görüşmesinin ana çerçevesini Suriye oluşturdu. Erdoğan’ın görüşmede ABD’nin Suriye’den çekilme süreci ve sonrasına ilişkin daha önce New York Times’a yazarak gündeme getirdiği planı değerlendirdi. Görüşmede, Suriye’de oluşturulacak güvenli bölgeye ilişkin de görüşler aktarıldı. Erdoğan’ın ABD’nin terör örgütü PYD/YPG’ye verdiği destekten duyduğu rahatsızlığı yineleyerek, “Biz bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz” mesajı verdiği kaydedildi. ABD’den son dönemde gelen gelen açıklamalar da görüşmede eleştirilirken “YPG’nin Kürtleri temsil etmediği” bir kez daha ABD’li senatöre ifade edildi. Graham Beştepe’deki kabul öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından da kabul edildi.

Haberin Devamı

Graham, son olarak Suriye’den çekilme için “Kürt müttefiklerimiz” olarak tanımladığı YPG’nin korunması şartının sağlanması gerektiğini söylemişti. Bu sözlere İbrahim Kalın tepki göstermişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun dünkü görüşme öncesi Twitter üzerinden dikkat çeken bir mesaj ve video paylaştı. Mesajda “Teröristler, Türkiye’de 2015’ten bu yana 2 binden fazla masum insanı öldürdü. Saldırıların çoğu kuzey Suriye’de planlandı. Türk halkı, haddinden fazla acı çekti. Adalet yerini bulana kadar yolumuzdan dönmeyeceğiz. Yanı başımızdaki terörist bataklığını kurutmadan durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Akar’ı da ziyaret etti

ABD’li Senatör Graham Ankara’daki ziyaretleri kapsamında Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı da makamında ziyaret etti. Görüşmede, Akar, Graham’a ‘Münbiç’te verilen sözlerin tutulmadığını’ aktarırken, “YPG’nin PKK ile aynı bütünün parçaları olduğu ve Türkiye’nin PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele ettiğini, Türkiye’nin, sınırlarının güneyinde bir terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğini’ vurguladı.