Grip Size de Geldi mi???

Boşuna sormuyorum, herkesin evini işini ziyaret etmiş. Size de geldi mi?

Ben gelince kendisine teşekkür edip gönderiyorum. Bu aralar size yeteri kadar vakit ayırıp evde yatamayacağım başka zaman görüşelim diyorum. Tavsiye ederim J

Kasım’da sadece Aşk değil Grip de başkadır. Dikkat etmek lazım. Bağışıklık sistemimiz her an tetikte olmalı. Etrafımızda uzay yolu dizisindeki gibi koruyucu kalkan olsa fena mı olur. Ben hazırlıkları yaptım. Doldurdum eve zencefil, limon, portakal….nar, ayva. Olmadım grip aşısı, olmayacağım da. Eskiden grip aşısı mı vardı J Ne vardı Ihlamur, adaçayı…iyi beslenme, düzenli yaşam.

Haberin Devamı

Benim size tavsiyem eğer kabul ederseniz;

Her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı Bal ( içine ¼ çay kaşığı Propolis)…Vücut ısınızı yükseltir, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve enerji verir.

Öğünlerinizde bol bol Mandalina, portakal ya da Kivi gibi yüksek C vitamini içeren meyveler.

Zencefil ve Limon kardeşliği; Nedir bu kardeşlik derseniz…Benim grip savar uygulamam.

1 Bardak kaynar suyun içine ¼ limon küçük parçalara ayrılarak kabuklarıyla ilave edilir. İçine 1 TL büyüklüğünde 2 adet taze zencefil ilave edilir. Üzerini 10 dakika kapayıp demledikten sonra içilip boğaz yanması ve mikroplardan kurtulunur.

Akşam yatmadan önceden demlenmiş adaçayı ile gargara yapılır ki gece baktri birikimi olmasın da sabah kalkınca batma yaşanmasın.

Önleyici tedaviler bunlar aman hasta olmayın.

Ama diyorsanız ki ‘Pervin geciktin biz şifayı kaptık.’ O zaman da geçmiş olsun dostlar L

Hemen size ev tipi pastil tarifimi verip çekileyim;

1 yemek kaşığı Kestane Balı

¼ çay kaşığı Zencefil Tozu

¼ çay kaşığı Tarçın

Bu malzemeleri karıştırın ve çay kaşığı ile temiz bir tabağa yerleştirin. Yani küçük pastiller gibi…Bu karışım dolapta katılaşacaktır. Boğazınızda batma başlar başlamaz Pastiliniz size yardıma koşabilir.