Ekonomi GSÜ ve iş alemi itibarda buluştu

GSÜ ve iş alemi itibarda buluştu

23.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ve Medya Araştırmaları Enstitüsü üst düzey yöneticiler ve bağımsız araştırma kuruluşlarıyla birlikte ‘İtibar ve işveren markası’nı tartıştığı konferansa imza attı.

GSÜ ve iş alemi itibarda buluştu

GSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Feyzioğlu’nun konuşmasıyla başlayan programda Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen gelecekteki işlerin, şirketlerin, çalışma modellerinin hızla değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Göçmen “Kendimizi 10 yılda bir yenilemeliyiz. Şu an mezun olan gençlerin gelecekte tek bir meslekle yetinmeleri zor görünüyor. Bambaşka bir iş dünyası geliyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gençlik aşısı

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert ise konuşmasında gençlerden bahsederek, “Yenilikçi ve sıradışı yaklaşımlar özellikle genç çalışanların çok ilgisini çekiyor. Bankada herkes ne zaman isterse cep telefonuma mesaj atıp fikir ve önerilerini paylaşabiliyor. Sosyal medya hesaplarımız çalışanlarımızın etkileşimli kullanımına açık. Sosyal ve açık iletişimde bir kültür yaklaşımı amaçlıyoruz. Gençlerin girişimcilik yeteneklerini değerlendirerek, paylaşımlı ofislerde (kolektif hourse) yeşerttiğimiz projeleri heyecanla destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Oyak Renault İnsan Kaynakları koordinatörü Tolga Görgülü, çalışanların ailelerini fabrika gezisine davet ettiklerini ve şu ana kadar 5.000 kişinin üzerinde misafiri ağırladıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Ali Faik Demir ve Prof. Dr. Emre Öktem ise tarihte ‘iş, yaşam ve itibar’ üzerine konuştu. Geçmişte ahilik sistemi, meslekler, loncalar ve itibar ilişkisinin işlendiği panelde geçmişten örnekler verildi.