Siyaset Güçlü hedeflere güçlü liderlerle varılabilir

Güçlü hedeflere güçlü liderlerle varılabilir

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti, 24 Haziran seçimlerinde kullanacağı siyasi söylem ve iletişim stratejisini belirledi. İşte kılavuzdan milletvekili adaylarına kampanyaya ilişkin tavsiyeler...

Güçlü hedeflere güçlü liderlerle varılabilir

- 16 yıllık Ak Parti iktidarı süresince gerçekleşen reformların altının çizilmesi, yapılan reformların algıda normalleştiği gerçeğinin anlatılması, özellikle son yıllarda başlamış proje yatırımların sonuçlarının bu dönemde alınacağının belirtilmesi; yani ekini ektik hasat vakti mesajını vermek, ekonomi ve dış ilişkiler noktasında dünya sahnesinde Türkiye’nin güçlenmesi için istikrarı vurgulamak, yeni sistemin kolay karar alma ve uygulama sürecini beraberinde getireceğinin doğru şekilde anlatılması, yürütme erkinin sağlıklı şekilde işleyebilmesi Meclis’le uyumuna bağlıdır.

Haberin Devamı

Neden Erdoğan?

- Güçlü hedeflere güçlü bir lider ile varılabilir. Liderin hedefleri, söylemi ve karizması arkasından giden kesimlere motivasyon noktasında katkılar sağlar. Metal yorgunluğu, yine güçlü bir liderin inancı ve kararlılığı ile aşabilir. Türk siyasi tarihine baktığımızda bu denli bir lider ihtiyacına binaen bulunamaması söz konusuydu. Tam bu sorunsal devam ederken 2002 ile birlikte Ak Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi farkını hissettirerek ortaya çıkmıştır.

n Bugüne kadar yapılanların yarın için en büyük referans aracı olduğu belirtilecektir. Örneğin; Dünya beşten büyüktür diyerek, ‘kaderimiz bu’ düşüncesini bir kenara bırakarak sadece Türkiye için değil; dünya üzerinde tüm devletleri için bir realite ve hedefi ortaya koymuştur. Bu denli ileri görüşlü ve çerçevesi geniş bir Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dair örnekler üzerinden gidilmelidir. Mesela 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir darbenin nihayete eremeden bertaraf edildiğinin Erdoğan döneminde yaşandığı anlatılmalıdır.

Haberin Devamı

Güçlü Meclis vurgusu

- Yeni Türkiye söyleminin 2023, 2053, 2071 hedefleriyle ortaya konulduğuna dikkat çekilmelidir. Bugüne kadar anahtar kelime olarak kullanılmış ‘istikrarın’ yeni dönemde de devam etmesi; Mecliste güçlü bir yasama ile mümkün olacağı vurgulanmalıdır. Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti farklı iki seçenekmiş algısı muhalefet tarafından bilinçli bir şekilde pompalanmaktadır. Bunun yanlış olduğu, güçlü bir Recep Tayyip Erdoğan’ın yine Meclis’te güçlü bir Ak Parti ile mümkün olabileceği ısrarla belirtilmelidir.

OHAL’i anlatın

- OHAL’in neden devam ettirildiği saikleriyle anlatılmalıdır. FETÖ, PKK/PYD ve DAEŞ’e karşı mücadelede kararlılığın yanı sıra adaletli yargılama üzerinde durulabilir.

- Dört ana söylemin de kullanılması istenen kılavuzda bunlar; “Hasat vakti”, “hatırlatma”, “Cumhurbaşkanı-Meclis uyumu”, “yeni birliktelik dönemi” olarak açıklandı.

- “Hasat vakti” bölümünde kullanılacak söylem olarak adaylara, “16 yıllık Ak Parti icraatlarının tecrübesi ile yeni dönemde ektiğimiz ekinlerin hasatını topluyor olacağız” değerlendirmesi yapıldı.

Haberin Devamı

Can kulağı ile dinleyin

- Bütün seçimlerin anahtarı, seçmenle kurulan iletişimdir. Samimi, hasbi, birebir ve doğrudan kurulan iletişimler, 24 Haziran seçimlerinin de kaderini belirleyecektir. Teşkilatlar ve seçim bürolarında görev alacaklar bu konuda hassas olmalıdır. Seçmenlerle karşılıklı diyalog halinde olunmalı ve talepleri can kulağıyla dinlenmelidir.

- Aday, propaganda amacıyla gideceği bölgenin sorunlarını önceden araştırıp öğrenmeli ve bu sorunlarla ilgili olarak partimizin sunduğu çözüm önerilerini tespit etmelidir. Milletvekili adayları, seçmen ve medyanın karşısına makul projelerle çıkmalıdır. Teşkilatlar ve seçim büroları da seçmenin sorabileceği sorulara önceden cevap hazırlamalıdır.

Polemiğe girmeyin

- Sosyal ve dijital medya araçlarını kullanırken kılavuzdaki ilgili açıklamalara dikkat etmeli, seçmenle asla tartışmaya girmemelidir. Adaylar resmi hesaplardan güncel bilgileri seçmenle paylaşmalı, seçmenlerin sorularını cevapsız bırakmamalıdır.

Haberin Devamı

- Milletvekili adaylarının danışmanları ve ekibi adab-ı muaşeret kurallarına vakıf olmalıdır. Milletvekili adayları ve ekibi iletişim kurduğu seçmenin sorunlarını doğru anlamalı ve dile getirilen sorunları not almalıdır.

Üsluba dikkat!

- Adaylar, sosyal medya kullanıcılarına samimi ve sıcak bir üslupla hitap etmelidir. Diyaloğunu saygı çerçevesinde kurmalıdır.

Erdoğan ile kıyafet uyumu olmalı

- Kampanyada kullanılacak fotoğraflar, kılavuza uygun bir kadrajla, profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilmelidir. Kampanyada aday ve Cumhurbaşkanı’nın fotoğraflarının birlikte kullanılması durumunda, adayın fotoğrafının kılavuzda belirlenen Cumhurbaşkanı’nın fotoğraflarıyla ve fotoğraflarındaki kıyafetleriyle uyumlu olmalıdır.