Ekonomi ‘Güçlü refleks veren bir ekonomimiz var’

‘Güçlü refleks veren bir ekonomimiz var’

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Leğende kağıttan gemiler gibi bir sallanmada ters dönen bir ekonomimiz yok. Okyanuslarda büyük dalgalarla mücadele edebilen, ne yapsalar boş dedirtecek kadar güçlü refleksler verebilen bir ekonomimiz var” dedi.

‘Güçlü refleks veren bir ekonomimiz var’

Bakan Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği’nde (DENİB) Türk Eximbank ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında ‘İhracatçı Firmalara Yönelik İşletme Sermayesi Garanti Programı İş Birliği Protokolü’ imza töreninde, Eximbank’ın Ekonomi Bakanlığı’na bağlanmasından sonra normal bir banka gibi çalışmasını sağladıklarını, kredi imkanlarını genişlettiklerini belirtti. Zeybekci, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu dönemde Türkiye belki bazı spekülatörler için, bazı spekülatif hareketler için de o dalga boylarından en çok yararlanmak istenilen bir ülke olarak görülebilir. Bunların da hepsinin geçici olduğunu hep beraber göreceğiz. Çünkü makro ekonomik sonuçlara baktığımız zaman Türkiye açısından dünyada çok önemli ülkelerden bir tanesiyiz.”

Konuşmaların ardından ihracatçılara işletme sermayesi sağlayacak 200 milyon dolarlık işbirliği protokolü, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici arasında imzalandı.