Siyaset Gül ve Karamollaoğlu ödül gecesinde buluştu

Gül ve Karamollaoğlu ödül gecesinde buluştu

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ödülleri, dün akşam sahiplerini buldu.

Gül ve Karamollaoğlu ödül gecesinde buluştu

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu birlikte katıldı. Törende konuşan Karamollaoğlu, “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi sadece ekonomik parametreler ve gökdelenlerle ölçülemez. Gerçek manada gelişmişliğin en önemli ölçüsü bilim, kültür ve sanata verilen önemdir. Necmettin Erbakan her konuda olduğu gibi, sanatta, mimaride, edebiyatta ve kültürde de taklitçiliğe karşıydı. Referansını kendi tarihimizden, değerlerimizden alan ancak bütün insanlığa uzanan bir güzelliğin bir güzelliğin mücadelesini veriyordu” dedi.

Haberin Devamı

6 farklı dalda ödül

Ödül vermek üzere sahneye çıkan Abdullah Gül ise “Onun hatırası zaten yaşıyor, yetiştirdiği insanlarda attığı tohumlar eserlerinde yaşıyor. Onun adına ödül vermek takdir edilecek hareket. Mekanı cennet olsun, hepimizde büyük hakkı var. Türkiye’ye büyük hizmetleri oldu, İslam dünyasına hizmetleri oldu. Bu zamanla daha da anlaşılacak. Kendisi adına verine bu ödülü takdim etmekten büyük bir memnuniyet duydum” diye konuştu.

Törende Medya Ödülü Gazeteci Ruşen Çakır’a, Sanat Ödülü yönetmen Semih Kaplanoğlu’na, Düşünce-Edebiyat Ödülü Şule Yüksel Şenler’e, Spor Ödül’ü i Ampute Milli Takımı’na, Bilim Ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi’ne verildi. Saadet Partisi’nin kurucu genel başkanı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Recai Kutan ise Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

Akşener ile yine görüşecekler

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı olması için nabız tutan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, önceki gün CHP’ye yaptığı ziyaretin ardından dün de İYİ Parti’ye ziyarette bulundu. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından “Uzunca bir Türkiye değerlendirmesi yaptık. Ben kendisinin görüşlerinden çok istifade ettim” diyen Akşener, görüşmelerin süreceğini ifade etti. Karamollaoğlu da “Türkiye meselelerini görüştük. Detaylarda birtakım farklı yaklaşımlar olabilir ama ümit ediyorum ki bu görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah tekrar bu haftanın sonuna doğru bir görüşmemiz vuku bulur” dedi.