Gündem Gülen, Akar’ı ikna edin dedi

Gülen, Akar’ı ikna edin dedi

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Şapka’ kod adlı gizli tanık Hakan Bıyık, Adil Öksüz’ün darbe planını Gülen’e onaylatmak için ABD’ye gideceğinin villada konuşulduğunu söyledi. Bıyık, Gülen’in telefonla görüştüğü Öksüz’e “Siz Hulusi Akar’a söyleyin, bu yaz emekli edilmesi gündemde. Onu ikna edin’” dediğini belirtti...

Gülen, Akar’ı ikna edin dedi

FETÖ’nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili 224 sanığın yargılandığı ‘çatı’ davasının görülmesine devam edildi. Davanın dünkü duruşmasında ‘Şapka’ kod adlı gizli tanık eski Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanvekili Albay Hakan Bıyık, açık kimliğiyle ifade verdi.

Haberin Devamı

FETÖ yapılanması ile 1990’lı yılların başında Harp Okulu öğrencisi olduğu dönemde tanıştığını ve darbe girişimine kadar bağını sürdürdüğünü belirten Bıyık, darbe planlamasının yapıldığı Ankara Çayyolu’ndaki villaya 6 Temmuz’da girdiğini, 9 Temmuz’da ayrıldığını belirterek toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Kapıyı Harun Biniş açtı. Evde Mehmet Partigöç, Gökhan Şahin Sönmezateş, Ömer Faruk Harmancık, Bilal Akyüz ve Barış Avalan’ı da gördüm. Benim ayrıldığım gün eve Fırat Alakuş, yanında bir kişi ile gelmişti. Yine cumartesi günü öğleden sonra Hakan kod adlı Nurettin Oruç ve Ali Osman Gürcan da geldi. Daha sonra ben Harun Biniş’e ayrılmak istediğimi söyledim. Tek başına evden ayrılamıyorduk. Eve geliş gidişi ayarlayan araçlar vardı. Biniş, benim evden çıkmamı sağladı. Daha sonra Ankara’dan ayrıldım.”

Haberin Devamı

Villada Adil Öksüz’ün de bulunduğunu belirten Bıyık, şunları söyledi: “Evde grup grup görüşmeler oluyordu. Büyük salonda sadece namaz vakitlerinde bir araya geliniyordu. Villadaki toplantılarda konuşulanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Huber Köşkü’nden alınması, daha sonra denize açılan gemi ile güvenliğinin sağlanması vardı. Başbakan ve İçişleri Bakanı’nın Özel Kuvvetler tarafından alınması, yine MİT Müsteşarı’nın alınması gibi konular konuşuldu. Şırnak’taki Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı’ndan askerlerin getirilmesi konuşuldu. Fırat Alakuş da yanındaki kişiyle, ‘Tam kadro muyuz?’ diye görüşme yapıyordu.” Bıyık, Öksüz’ün darbe planlarını Fetullah Gülen’e götürerek onayını alacağı hususunun da villada konuşulduğunu beyan etti.

Öksüz-Gülen konuşması

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Bıyık’a, “darbe toplantısının yapıldığı villada firari Öksüz’le sık sık bir araya gelen, konuşan var mıydı” sorusunu yöneltti. Bıyık, “Sönmezateş, Harmancık ve Partigöç” yanıtını verdi. Darbe girişiminin başında kim olacağının sorulması üzerine Bıyık, “Adil Öksüz, ‘Yan odada büyüğümüzle görüştüm. Size de selamı var’ dedi. Ben büyüğümüz dediği kişinin Gülen olduğunu anladım. Gülen, Öksüz’le darbeye yönelik konuşmasında, ‘Siz Hulusi Akar’a söyleyin, bu yaz emekli edilmesi gündemde. Onu ikna edin’ diye söylemiş” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Aklımıza kötü şeyler getirmeyelim’

Şapka’ kod adlı gizli tanık Hakan Bıyık, toplantının yapıldığı villada darbe girişimi sırasında yapılacak faaliyetlerdende bahsedildiğini söyledi. Bıyık, toplantılarda darbenin başarısız olması ihtimalinin dile getirilmesi üzerine “Aklımıza böyle kötü şeyler getirmeyelim” denildiğini anlattı.

Yazarlar