Gündem Gün sonunda çıkarılmayan makyaj akne ve sivilce oluşumuna yol açıyor

Gün sonunda çıkarılmayan makyaj akne ve sivilce oluşumuna yol açıyor

27.04.2018 - 16:04 | Son Güncellenme:

Makyaj artık hemen hemen her kadın için vazgeçilmez bir nitelik taşıyor. Kimisi hafif makyajı tercih ederken kimisi tercihini ağır makyajdan yana kullanıyor. Ama sonuç olarak her türlü cilde uygulanan bir işlem oluyor. Makyaj gün içerisinde kadınlara her ne kadar özgüven sağlasa da gün sonunda makyaj temizleme işlemi kadınlara işkence gibi gelebiliyor.

Gün sonunda çıkarılmayan makyaj akne ve sivilce oluşumuna yol açıyor

Yatmadan önce makyajı çıkarma işlemi neden yapılır?

Haberin Devamı

Gün içinde daha pürüzsüz ve dikkat çekici bir yüze sahip olmak için makyaj kadınların bir numaralı kurtarıcısıdır. Fakat şöyle ki her ne kadar makyaj sizleri gün içinde güzel gösterse de gün bitiminde yüzünüz saatlerce makyajlı kaldığından gözenekleriniz tıkanmış ve yüzünüz yorgun düşmüş olacaktır. Bu yüzden gün sonunda makyaj temizleme işlemi ve sonrasında cilt bakımı gerekli yapmanız gereken işlemlerdir. Çünkü bu işlemler yüzünüze ferahlık katacak ve gözeneklerinizin açılmasına yardımcı olacaklardır. Eğer ki bu işlemleri uygulamayıp sürekli makyajlı bir şekilde uyursanız da bu zamanla cildinize zarar verecek olduğundan gözenekleriniz tıkanacak sivilce ve akne sorunu cildinizde baş göstermeye başlayacaktır.

Haberin Devamı

Makyaj nasıl temizlenir ve temizlemede kullanılacak gerekli malzemeler nelerdir?

Makyaj temizleme işlemi genellikle gün sonunda yatmadan önce yapılan bir işlemdir. Temizleme aşaması herkese göre farklılık gösterebilmektedir. Makyaj temizleme sırasında kullanılan gerekli ana malzemeleri kullanabileceğiniz gibi ayrıca cilt durumunuza uygun tonik vs. tarzında cilt bakım ürünleri de kullanabilirsiniz. Makyaj temizleme sırasında kullanabileceğiniz bazı malzemeler:

1.Makyaj temizleme mendili ve eldiveni
Makyaj temizleme mendili göz makyajı çıkarmada çok etkilidir. Ama bunun yanı sıra bazı mendiller içerisinde bulunan kimyasal maddeler göze zarar verebileceğinden gözle teması pek tavsiye edilmemektedir. Makyaj temizleme eldiveni ise sadece ıslatarak kullanabileceğiniz pratik bir malzemedir.

1.Makyaj temizleme losyonu
Losyon, eğer gün içerisinde oldukça ağır bir makyaj kullandıysanız yüzünüzdeki tüm makyajı derinlemesine çıkarabilen özellikler barındırır içerisinde. Markasına ve içeriğine göre farklılık gösterse de ürün içerisindeki nemlendirici ile yüzünüze ışıltı sağlar.

1.Makyaj temizleme sütü
Makyaj temizleme sütü içerisinde barındırdığı özelliklerle yüzünüzdeki gözeneklerin açılmasını sağlar ve yüzünüze nemlilik sağlar.