Mersin Güncelleme - Mersin'de 12 Katlı Apartmanın Altındaki Dükkanlarda Yangın

Güncelleme - Mersin'de 12 Katlı Apartmanın Altındaki Dükkanlarda Yangın

28.12.2018 - 14:49 | Son Güncellenme:

Mezitli ilçesinde 12 katlı bir apartmanın altındaki mobilya ve beyaz eşya dükkanlarının da bulunduğu kısımda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin ve TOMA'nın müdahalesinin ardından kontrol altına alındı Mevlüt Ekmekçi'ye ait mobilya mağazasında mahsur kalan bir kadın çalışan, itfaiye ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı Olayda biri ağır iki kişi yaralandı YANGININ KONTROL ALTINA ALINDIĞI BİLGİSİ VE BAZI DETAYLAR EKLENDİ

Güncelleme - Mersinde 12 Katlı Apartmanın Altındaki Dükkanlarda Yangın

MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Mezitli ilçesindeki 12 katlı bir apartmanın altında bulunan mobilya ve beyaz eşya mağazalarında çıkan yangın, güçlükle kontrol altına alındı. Olayda biri ağır iki kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye, merkez Mezitli ilçesindeki 12 katlı bir apartmanın altında bulunan Mevlüt Ekmekçi'ye ait mobilya mağazası ile yanındaki beyaz eşya dükkanlarının da yer aldığı alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Dumanları görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi.

Binadaki vatandaşlar tahliye edilirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için büyük çaba harcadı.

Bu arada, dükkanlardaki dumanların tahliyesi için iş yerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.

- Mahsur kalan kadın çıkarıldı

Mobilya mağazasının mutfak bölümünde bir kadın çalışanın mahsur kaldığının öğrenilmesinin ardından çok sayıda itfaiye eri, mağazanın içerisine girdi.

Haberin Devamı

Çalışanların ifadesi doğrultusunda binanın arka cephesinde kalan mutfağa ulaşılması için kepçe yardımıyla duvarlar kırıldı.

Olay yerine gelen 4 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da alevlere müdahale etti.

İtfaiye ekiplerince ulaşılan ve ağır yaralı olduğu öğrenilen kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen bir yaralıyı da tedavisi için hastaneye götürürken, dumandan etkilenen ikisi itfaiye eri 4 kişiye de ambulans ekipleri müdahale edildi.

Yangın, uzun süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

- Çalışanlar gözyaşı döktü

Olay yerinde uzun süre gözyaşı döken Ekmekçi ve mağaza çalışanlarını yakınları teskin etti.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik de olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi alıp, çalışanlara ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını belirterek, itfaiyenin soğutma faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

Vatandaşlara ve çalışanlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Su, yangının çıkış nedeninin gerekli incelemelerin ardından belirleneceğini söyledi.

Su, olayda yaralanan kadın çalışanın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu kaydetti.