Gündelik Yaşamda Uygulayabileceğiniz Diş Beyazlatma Yöntemleri

Beyazlatma herkesle aynı şekilde uyum gösteren bir işlem değildir. Kimileri lise arkadaşlarıyla yapacağı bir buluşmada en iyi şekilde görünmek isterken, kiminin ise son dakikada beliren buluşmalarda güzel ve parlak gülüş elde etmek için 24 saatten az vakti vardır.

Sahip olduğunuz zaman aralığına göre dişlerini beyazlatmak için en iyi sonucu veren yöntemler mevcuttur.

5 dakika, 7 gün veya 1 ayınız olabilir. İşte benim en iyi diş beyazlatma yöntemlerimi içeren liste:

5 dakikanız varsa:

Dudaklarınıza ruj sürün. Dudaklarınızın rengi, kontrast sayesinde dişlerimizin daha beyaz görünmesini sağlar. Eğer dişleriniz sarı görünüyorsa, kiraz veya çiklet pembesi renkleri tercih etmelisiniz. Bu renklerin içerdiği mavi alt tonlar dişlerinizdeki beyazlığı açığa çıkaracaktır. Dişleriniz grimsi görünüyorsa bakır veya bronz tonlarını deneyin; bu renkler gri dişlerdeki beyazlığı ortaya çıkarır.

Haberin Devamı

Diş hekiminizle görüşün. Diş temizliği sırasında hekim dişleriniz üzerinde doğal yollarla oluşan bir film tabakasını temizler ve biriken plak varsa bunları da çıkarır. Temizlendikten sonra dişler daha temiz ve parlak görünür, ışığı farklı yansıtır.

Hastalarım evlenirken, küçük bir evlilik hediyesi olarak onları düğünden bir gün önce çağırıyor, dişlerini temizliyor ve hızlı bir cila yapıyorum. Bu sayede fotoğraflar için daha parlak gülüşlere sahip oluyorlar. Bu, önemli etkinliklerden bir gün önce yapabileceğiniz bir şey. Endişelenmeyin, diş temizleme işlemi tamamen doğal bir işlemdir.

Sabah kahvesinden sonra su ile çalkalamak. Kahve ve çay dişlerdeki renklenmenin çok büyük sebeplerindendir ve su ile ağız çalkalayarak bu renklenme minimuma indirilebilir. Daha da etkilisi, çantanızda her zaman diş fırçası ve diş ipi taşımaktır. Böylece, her kahveden veya çaydan ortalama 30 dakika sonra dişlerinizi fırçalayıp ara yüz temizliği yapabilirsiniz. Aksi takdirde kahvenin içindeki partiküller bir sonraki yemeğe kadar biofilme yapışır ve diş yüzeyinde renklenmeye sebep olur, ayrıca dentin içerisine de penetre olabilir.

Haberin Devamı

7 gününüz varsa:

Ofis tipi beyazlatma için hekiminizle görüşün. Bu beyazlatma haftada bir kaç kez ortalama bir saatlik seanslarla sağlanır. Hekiminiz dişlerinize %35’lik Karbamid Peroksit jeli 30 – 45 dakika süreyle uygular. Bu uygulama dişlerinizin parlaklığında gözle görülebilir bir artışa neden olur. Bu beyazlatma size bir hafta içerisinde çok daha parlak ve güzel bir gülüş verir.

Elektrikli bir diş fırçası edinin. Elektrikli diş fırçasının sürtünme hareketi, renklenmeleri ortadan kaldırmakta ve dişlerin parlaklığını sağlamada çok efektif bir yardım sağlamaktadır. Fırçanın salınım yapan başlığını tutarak 2-3 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın. Bunu desteklemek için de diş beyazlatıcı bir macun kullanın. Bu konuda marka desteği için diş hekiminize danışabilirsiniz.

Bu fırçayı kullandığınız takdirde 1 hafta içinde dişlerinizin parlaklığındaki değişimi fark edeceksiniz.

Beyazlatma çubukları kullanın. Beyazlatma çubukları, dişlerinin şekli henüz bozulmaya uğramamış, yapısal bütünlüğü korunan gençlerde çok iyi sonuçlar vermektedir. Ancak beyazlatma çubuklarının dişeti ile temas etmemesine dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde dişeti dokusu ile reaksiyon yaratır. Bu nedenle herkese tavsiye etmiyorum.

Haberin Devamı

1 Ayınız Varsa:

Diş hekiminizden ofis tipi diş beyazlatma ile birlikte evde de uygulayabileceğiniz ev tipi diş beyazlatma sistemi için geliştirilmiş özel beyazlatma plakları edinin. Bu yöntem güvenli ve en efektif yöntemdir. Dişlerinize uyumlu ve yıllarca kullanabileceğiniz bir plağa sahip olursunuz.

Hekiminizin yukarda bahsettiğim ofis tipi diş beyazlatmadan sonra size verdiği plaklara %10 – 15’lik Karbamid Peroksit diş beyazlatma jeli uygulanır ve günde 1-2 saat kullanmanız gerekir. Kimi hastalar sonucu günler içerisinde görürken kimi hastada bu süre 2-3 haftayı bulabilir.

Dişler yaşla birlikte sararma gösterir. Bu nedenle beyazlatma plakları, ofis tipi diş beyazlatmayı destekleyici, kullanışlı ve işlevsel bir sistemdir. Aynı zamanda güvenli bir metottur. Beyazlatma jelinin ağız mukozasıyla teması daha sınırlıdır ama yine de kullanıcının jeli çok fazla uygulamaması ve tercihen yatarken takarak uyumaması gerekir.

Kozmetik işlemlere başvurun. Bu son çare olmalıdır. Lamina Venerler (Yaprak Porselenler) ile kusursuz şekle ve renge, doğallığa sahip dişler elde edebilirsiniz. Lamina venerler ince porselen yapılıp dişe yapıştırılan restorasyonlardır. Çoğu ünlü kişi porselen laminalar sayesinde kusursuz gülüşe sahiptir.

Ancak porselen kaplamalar maliyetlidir ve ortalama 15 senede bir değiştirilmesi gerekmektedir. Bu seçeneğe çok hızlı geçmemek gerekir. Orijinal diş dokusu daima daha sağlıklıdır, bugünkü teknoloji ile dişleri aşındırmadan ya da minimum aşındırma ile uygulanabilen tarzda venerlerin tercih edilmesini öneririm.

Hayatınızın Kalanı Boyunca Gülüşünüzü Koruyun

Kendinize katı, kalıcı ağız hijyeni alışkanlıkları edinin. Genellikle 4 hafta alışkanlık edinmek için yeterli bir süredir.

Eğer dişlerinizi 5 haftadan kısa sürede daha parlak hale getirmek istiyorsanız fırçalama ve ip kullanma alışkanlıkları edinmeniz gerekir. Diş fırçalama, ip kullanımı ve düzenli diş hekimine görünmek ile bakteri gelişimini engeller ve dişlerinizin beyaz kalmasını sağlarsınız.

Ucuzu aramayın. Harcadığınız eforun ve paranın karşılığını alacağınızdan emin olun. Güzel bir gülüşe sahip olmak her şeye değer. Beyazlatma bunun sadece ufak bir kısmıdır.

Diğer yazılarım için; https://www.onurozturk.com/blog/

instagram: https://www.instagram.com/dronurozturk/