Gündem 1 aylık bebeğin gelişim evreleri

1 aylık bebeğin gelişim evreleri

26.04.2018 - 13:20 | Son Güncellenme:

Annelerin en heyecanlı olduğu dönem bebeğini kucağına aldığı ilk dönemlerdir. Bu yeni heyecanla gelen tedirginlikler ilk bir ay boyunca devam etmektedir. İşte bu süreç için anne ve babaların dikkat etmesi gereken konular.

1 aylık bebeğin gelişim evreleri

Anne adayları hamile iken nasıl bebeğin gelişimini hafta hafta takip ediyorsa bu süreç bebek doğduğunda da aynı şekilde devam etmektedir. Özellikle anne adayının ilk bebeği ise deneyimsiz olduğundan dolayı da endişesi daha da artmaktadır. 1 aylık bebek eğer bir sağlık sorunu yoksa gün içerisinde sürekli uyumaktadır.

Haberin Devamı

1 aylık bebek beslenme süreci

Bebeklerin beslenme süreci her evrede önemlidir. Ama önemli evre ilk aylardır. 1 aylık bebek beslenmesinde kesinlikle ek besin kullanılmamalıdır. Bebeğin en önemli besini anne sütüdür. Anne adayının bebeğini mama gibi farklı besinlere alıştırmaması gerekmektedir. Eğer bebeğiniz anne sütünü almıyorsa veya bazı sebeplerden dolayı anne sütü verilemiyorsa mutlaka doktorun önerdiği ek besinler ve mamalar verilmelidir. Ama öncelik her zaman anne sütü olmalıdır. Doktorlar genellikle ilk 6 ay bebeğe anne sütünden başka bir besin verilmemesini önermektedir.

1 aylık bebeğin fiziksel ve sosyal gelişim süreci

1 aylık bebek sürekli altını kirletmektedir. Bu durum anormal bir durum değildir. Tam tersi bebeğin doyduğunu gösterir. 1 aylık bebek genellikle çok sık acıkır ve çok sık altını kirletir. Bu yeni doğan bir bebeğe göre normal bir süreçtir. Mama ile beslenen anne sütü almayan bebeklerde idrar yapma sıklığı daha az görülebilir.

Haberin Devamı

Mama daha doyurucu etki yarattığından acıkma sıklığı da daha az olur. 1 aylık bebek için annelerin en çok endişe ettiği durumlardan biri de görme yetisidir. Bebeklerin bu dönemde görme yetileri çok net değildir. Uzak mesafeleri göremeyebilirler. Bu durumda yine bebek henüz yeni doğduğu ve gelişme sürecinde olduğu için normal bir durumdur. Zamanla görme yetisi de düzelecektir. Bebeğiniz henüz yeni doğmuş olsa da mutlaka stresten etkilenecektir. Bu nedenle her zaman sakin olmalı ve bebeğinizle mutlaka konuşarak iletişim kurmalısınız. Bu dönem de yine bebeğinizin en önemli sorunlarından biri de gaz sancısıdır. Bebeğin gaz sancısı sorununun en sık yaşandığı dönem ilk 1 aylık dönemdir. Bu süreçte annenin yediği besinlere dikkat etmesi gerekmektedir. Bunun sebebi ise gaz problemlerinin anne sütünden kaynaklanabilir olmasıdır. Bebeğe gaz yapmayacak besinler tüketilmedir. Bunlara dikkat edildiği hâlde devam eden bir gaz problemi varsa muhakkak doktorunuza danışınız.