Gündem 1 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı?

1 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı?

26.04.2019 - 23:34 | Son Güncellenme:

1 Mayıs'a artık sayılı günler kaldı. Ülkemizde resmi adıyla "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanan 1 Mayıs, tüm dünyada İşçi Bayramı olarak kabul ediliyor. Öğrenciler ve çalışanlar da 1 Mayıs'ın bu sene hangi güne denk geldiğini ve o gün tatil olup olmadığını merak ediyor. İşte 1 Mayıs'ta okullar tatil mi sorusunun yanıtı!

1 Mayısta okullar tatil olacak mı

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı için geri sayım sürüyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te kutlanan 1 Mayıs işçi bayramı bu sene de kutlanacak. 1 Mayıs İşçi Bayramında okullar tatil olacak. Kamu çalışanları da günü izinli olarak geçirecek.

Haberin Devamı

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

İşçi Bayramı bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. 1 Mayıs 2019 İşçi Bayramı olması sebebiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da tatil sayılacak. Okullar tatil olup, kamu işçileri resmi tatil yapacak.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI

Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler.