Gündem 10 ay hapis yattı: Bu uygulamayı kullandım diye başıma gelmeyen kalmadı

10 ay hapis yattı: Bu uygulamayı kullandım diye başıma gelmeyen kalmadı

16.02.2024 - 13:21 | Son Güncellenme:

10 ay suçsuz yere cezaevinde yattığını belirten Erkan Oti; "Bu uygulamayı herkes kullanıyor, Türkiye'de resmi bir uygulama. Bu uygulamayı kullandım diye başıma gelmeyen kalmadı" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Ankara'da oto alım satım işiyle uğraşan Erkan Oti, Ocak 2023'te Ağrı'nın Patnos ilçesinden satın aldığı otomobili teslim aldıktan sonra, seyahat uygulaması üzerinden anlaştığı İran uyruklu Mahdıeh Naroueı Nasab'ı Van'da aracına aldı. Erzurum'un Aşkale ilçesindeki uygulama noktasında güvenlik güçleri tarafından durdurulan otomobilde arama yapıldı. Bagajdaki Nasab'a ait turşu bidonu ve poşette çok sayıda uyuşturucu hap ve 628 gram reçine esrar ele geçirildi. Erkan Oti ile İran uyruklu Mahdıeh Naroueı Nasab gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Nasab, uyuşturucuyu eşyalarının içine, aracına bindiği Erkan Oti'nin koyduğunu ileri sürdü. Oti ise uyuşturucunun yolcuya ait olduğunu iddia etti. Tutuklanan Oti ve Nasab hakkında, Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sırasında Oti'nin suçsuz olduğu anlaşıldı. 13 Şubat'ta görülen karar duruşmasında Oti'nin beraatına karar verilirken, idrarından alınan örneklerde uyuşturucu kullandığı belirlenen Mahdıeh Naroueı Nasab, 'Uyuşturucu madde ticareti' suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

10 ay hapis yattı: Bu uygulamayı kullandım diye başıma gelmeyen kalmadı

'KENDİMİ İFADE EDEMEDİM'

Beraat kararıyla, 10 ay sonra tahliye olan Erkan Oti, suçsuz yere cezaevinde yattığını belirterek, "Kendisini Van'dan aracıma aldım. Sonuçta bu uygulamaya güvenerek kendisini aldım. Kimliğini sordum. Yabancı uyruklu olduğunu görünce oturma izni olup olmadığını sordum. Kendisi de İçişleri Bakanlığı'nın verdiği geçici kimliği gösterdi. O şekilde güvenerek aracıma aldım, yanında eşyaları vardı. O şekilde çıktık yola. Erzurum'da polis bizi durdurdu. Aracın içinde arama yaptılar. Kadının eşyalarının içinde hap bulundu, turşusunun içinde uyuşturucu bulundu. İfadesinde 'Eşyalar bana ait; ama uyuşturucu maddeyi Erkan Oti koymuştur' dedi. Hiçbir şekilde kendimi ifade edemedim ve tutuklandım" dedi.

Haberin Devamı

10 ay hapis yattı: Bu uygulamayı kullandım diye başıma gelmeyen kalmadı

'DOĞAN ÇOCUĞUMU GÖREMEDİM'

O süreçte çok zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Oti, "Maddi manevi çok zorluklar yaşadım, iş yerlerime haciz geldi, kapatıldı. Eşim çok mağdur oldu. Çocuğum doğdu. Çocuğumu göremedim bu iftirasından dolayı. Yargılama sırasında idrarındaki sonuçlardan uyuşturucu kullandığı tespit edildi. Benim hiçbir şekilde sonuçlarımdan uyuşturucu çıkmadı. O tarihten önce bir tanışıklığım da çıkmadı. Bütün bu delillerden de anlaşıldı. Çok şükür son duruşmada beraat aldım. Benim tek suçum tanımadığım insanlara güvenip arabama almak oldu. Ama sonuçta bu uygulamayı herkes kullanıyor, Türkiye'de resmi bir uygulama. Bu uygulamayı kullandım diye başıma gelmeyen kalmadı. Cezaevinde 10 ay zor şartlar altında kaldım. Çok mağdur oldum. Bana olan iftirasından dolayı hukuki süreç başlatacağım. Kendisinden şikayetçi olacağım. Bu işin peşini hiçbir zaman bırakmayacağım. Çünkü çocuklarım mağdur oldu" ifadelerini kullandı.