Gündem 10 aydır ertelenen ziyaret gerçekleşti

10 aydır ertelenen ziyaret gerçekleşti

08.09.2014 - 19:29 | Son Güncellenme:

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, 17 Aralık sonrası gerilen Türkiye-ABD ilişkilerinden bu yana 10 aydır ertelediği Türkiye ziyaretini bugün gerçekleştirdi. ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in ziyareti hakkında detaylar haberimizde

10 aydır ertelenen ziyaret gerçekleşti

ABD Başkanı Barack Obama'nın Senato engelini aşmak için Ankara Büyükelçiliği'nde Maslahatgüzar olarak görevlendirdiği ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'deki yeni görevine başladı. IŞİD tehditinin öne çıktığı bir süreçte özel olarak görevlendirilen Wilson; ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'e, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede de eşlik etti.

Haberin Devamı

Suriye ve Irak’ta son dönemde yaşanan gelişmeler, başta IŞİD terör örgütü olmak üzere bazı yapılanmaların bölgesel etkinliği, Türkiye ile ABD arasında yeni temas ve görüşmeleri gündeme getirdi. ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, bugün Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hagel'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Görüşmeye; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da katıldı. Hagel'e de, Köşk ziyaretinde ABD'nin Ankara Maslahatgüzarı Wilson eşlik etti.

ABD Başkanı Barack Obama tarafından Ankara Büyükelçiliği görevine aday gösterilen John Bass, ABD Senatosu’nun onayını almayı bekliyordu. ABD yönetimi, bu duruma alışılagelmişin dışında bir çözüm bularak Senato engelini geçici bir süreliğine aştı. 2005-2008 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçiği görevini yürüten Ross Wilson, geçici olarak Maslahatgüzarlık görevini icra etmek üzere Ankara’ya atandı. Hafta sonu Ankara'ya gelen wilson, görevine resmen bugün başladı. Wilson, önemli bir görev üstlendiği Ankara'daki resmi mesaisinin ilk gününde Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Haberin Devamı

Obama "Onların müdahil olması lazım" demişti

ABD Başkanı Obama’nın, Türkiye, Suudi arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün gibi Sünni ülkelerin "adım atmalarına" ihtiyaç olduğunu belirterek "Onların da müdahil olması lazım. Bu onların bölgesi. (IŞİD) onlara bizden daha çok doğrudan tehdit oluşturuyor" ifadesini kullanmasından ardından ABD Savunma Bakanı'nın Ankara teması ayrı bir önem kazandı.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, 17 Aralık sonrası gerilen Türkiye-ABD ilişkilerinden bu yana 10 aydır Ankara ziyaretini erteliyordu. Hagel'in IŞİD tehdidi konusunda Türkiye ile danışmalar yapmak üzere Ankara’ya ziyarette bulunması ve Cumhurbaşkanı ile görüşmesi dikkat çekti.

Yazarlar