Gündem 100 bin kilometre yol kat eden ‘Asa’ İstanbul’a geldi

100 bin kilometre yol kat eden ‘Asa’ İstanbul’a geldi

09.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde 6’ncı Uluslararası Festival Maratonu’nun bir parçası olarak düzenlenen resepsiyonda, 100 bin kilometreden fazla yol kat ederek birçok ülkeye götürülen etkinliğin sembolü asa, İstanbula getirilerek Rus Senatör Andrey Klimov tarafından Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov’a verildi.

100 bin kilometre yol kat eden ‘Asa’ İstanbul’a geldi

Uluslararası Festival Maratonu, Rusya Kültür Yılı’na denk gelecek şekilde 2014 Haziran ayında başlamış, maratonun sembolü asa ise geçen zaman içinde 100 bin kilometre yol kat ederek birçok ülkeye götürülmüştü. Maratonlar sırasında büyük uluslararası konferans ve yuvarlak masa toplantıları, onlarca sergi, sunum, yarışma ve konser gibi kültürel faaliyetler düzenlenmiş ve Rusya’nın kültürü tanıtılmıştı.

Haberin Devamı

6’ncı Uluslararası Festival Maratonu’nun İstanbul etabında Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın da katıldığı Yuvarlak Masa toplantısı yapıldı ve dün akşam Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda fotoğraf sergisi ve resepsiyon düzenlendi. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov; Çin, Katar, Özbekistan ve Belarus gibi ülkelerin İstanbul Başkonsoloslukları’ndan katılan diplomatlara ve misafirlere yaptığı konuşmada “Türkiye’de resmi Rus temsilcileri olarak ve çalışarak, büyük ülkemizin başarılarını ve fırsatlarını mümkün olduğunca çok yönlü, nesnel ve yapıcı bir şekilde sunmaya, ortak görevleri çözmek ve ortak çıkarları teşvik etmek için ortaklarının haklarını ve ilişkilerini dikkate alan karşılıklı saygılı bir diyaloğa hazır olan herkese yarar sağlayan iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine olan kararlılığını göstermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.