Gündem 11 ilde 142 kayıp depremzede var

11 ilde 142 kayıp depremzede var

13.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kaybolan yakınlarını arayan depremzedelerin acısı hiç dinmedi. Yüzlerce kişi hâlâ mezarlıkta, hastanelerde çaresizce sevdiklerini arıyor.

11 ilde 142 kayıp depremzede var

UĞUR YILDIRIM/HATAY- 6 Şubat’ta kız kardeşi Merve Ateş’i enkaz altından çıkardıktan sonra hastanede kaybeden İlknur Karaca, 11 aydır kardeşini bulma umuduyla yaşıyor. Karaca yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

Haberin Devamı

“İskenderun’da 26 yaşındaki kız kardeşim Merve Ateş’i ayağı kırık şekilde enkazdan çıkardık. Dayımla İskenderun SSK Hastenesi’ne gönderdik. Bilinci açıktı, hatta enkazın altındayken o bizi yönlendirdi. Çıktıktan sonra da hayati tehlikesi yoktu. Doktoru kırık ayağından ameliyat olması için Mersin Yenişehir Hastanesi’ne sevk edeceğini söyledi. Helikopterle Mersin’e sevk edilmek üzere ambulansa bindirildi. Bu Merve’yi son görüşümüz oldu.” 

Hatay’da yıkılan  8 katlı İlke Apartmanı’nda yaşayan 28 kişiye ilişkin tek bir iz bile bulunamadı. İlke Apartmanı’nda yaşayan üç yakınından herhangi bir haber alamayan Selahattin Kılıç, “Gezmediğimiz hastane, sevgi evi, çocuk evi kalmadı. Yüzlerce aile kayıplarını arıyor, çaresiziz. Yetkililere sesleniyoruz; bizim çocuklarımızı bulun. En azından bir mezarımız olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

11 ilde 142 kayıp depremzede var

Kız kardeşi Merve Ateş’i enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa teslim ettiğini belirten İlknur Karaca o günden beri kardeşinden bir iz bulamadığını söylüyor.

İlke Apartmanı enkazında çocuklarını ve 5 aylık torununu kaybeden Abbas Köse de, “Biz çocuklarımızı istiyoruz. Depremin birinci yılında en azından bir mezarımız olsun” ifadelerini kullandı. 

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin Kaban da şunları söyledi: “11 il geneli 142 kaybımız var. Bunların içinde 3 aylık bebek de var, 74 yaşında yaşlı bir vatandaşımız da var. Kayıplarımızın bulunmasını istiyoruz. Giden, kaybolan bir eşya değil, her biri birer can, aileleri için eş, kardeş, evlat.”