Gündem 118 kişiye tahliye

118 kişiye tahliye

30.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ tarafından geliştirilen “Mor Beyin” yazılımıyla 11 bin 480 GSM numarasının iradeleri dışında ByLock sunucusuna yönlendirildiğinin ortaya çıkmasının ardından tahliyeler sürüyor.

118 kişiye tahliye

Güncellenen Bylock listelerinin savcılıklara gönderilmesinin ardından dün de aralarında eski Ak Parti Yalova Milletvekili Şükrü Önder ve teknik direktör Şaban Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 118 kişi daha tahliye oldu.
“ByLock” kullandığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Önder, güncellenen “ByLock” listesinden adının çıkartılması üzerine cezaevinden tahliye edildi. Cuma namazı çıkışı açıklamada yapan Önder, “Yanlışlık düzeltildi, ben o kanaatteyim. Ama benim gibi gadre uğrayan bir sürü insan var. İnşallah onların durumlarının da düzeltileceğine inanıyorum” dedi.
İnce’ye teşekkür
Tutuklu kaldığı süreçte ilk ve tek ziyaretçisinin CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu açıklayan Önder, cezaevinden tahliye edildikten sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de telefonla arayarak kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.
Mor Beyin mağdurlarından biri olduğu ortaya çıkan bir diğer isim teknik direktör Şaban Yıldırım da, savcılığın Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı bildirim üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Güncellenen listelerle Diyarbakır, Siirtt, Elazığ, Zonguldak ve Ankara’dan toplam 118 tahliye haberi geldi.

Başkan da mağdur

FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski ATİKER Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın da mağdur isimler arasında olduğu ortaya çıktı. Avukat Tevfik Buğdaycı da, 11 bin 480 GSM numarası kullanıcısı listesinde, müvekkili Şan’ın da bulunduğu belirterek, müvekkili hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılması için mahkemeye başvurduğunu açıkladı.

Yazarlar