Gündem 12. sınıflara devam şartı yok

12. sınıflara devam şartı yok

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

12. sınıflara devam şartı yok

EĞİTİM SERVİSİ - 12. sınıfların devamsızlıktan muaf tutulacağını, LGS’de de öğrencileri yormayacaklarını açıklayan Bakan Özer’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

Deprem bölgesindeki 450 bin öğrenci, nakillerini diğer illere aldırdı. 59 bin 922 öğrenci memleketine döndü.

Başlangıçta devamsızlığı kaldırdık deprem bölgesinde. Beklediğimizin ötesinde travma yaşadılar. Derdimiz, bu travmayı atlatmalarını sağlamak. Not sistemlerini de değiştirdik. Sınava girmezse birinci dönem notu geçerli olacak. 2. dönem sınava girer yüksek olursa bu notu dikkate alacağız. Notlarına bakmaksızın üst sınıfa geçireceğiz.

(LGS ile ilgili) Öğrencilerimiz rahat olsun, fazla yormayacağız.

12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız.

16 Haziran’dan sonra telafi eğitimi yapacağız. Eğitim dönemi başladığında da 1 aylık telafi eğitimi olacak. Öğrencilerin durumunu ölçmek için sınav yapacağız.

Haberin Devamı

İş gücü piyasasına kulağına kapatırsanız onun istediği nitelikte öğrenci yetiştiremezsiniz. Meslek liseleri cazip hale geldi. Demirören Meslek Lisesi Yüzde 0.12’lik dilimdeki puanla öğrenci aldı. Fen liselerinin puanında bu puan.

Özel öğretim kurumları 19 milyon öğrencinin yüzde 8’ni kapsıyor. Ara sınıflarda artış şikayetleriyle ilgili yönetmeliği değiştirdik. Yüzde 65’e sabitledik. Bazı yerlerde istismar var; teftiş kurulu incelemeler yapıyor.

12. sınıflara devam şartı yok

Bakan Özer, dün Keçiören’deki Öğretmen Hatıra Ormanı’nda depremde hayatını kaybeden öğretmen ve eğitim neferleri anısına yapılan anıtın açılış törenine de katıldı.

Ek atama olacak mı?

Bakan Özer, ek atama olacak mı, sorusu üzerine “Son dönemin en yüksek ataması gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanımız da duyurdu, 45 bin öğretmen ataması olacak. Hemen her branştan atama kapasitesi verdik. Ağırlığı sınıf öğretmenlerine, rehber öğretmenlerimize ve okul öncesi öğretmenlerimize verdik. Öğretmen atamaları ile ilgili konuşanlar ülke gerçeğinden uzaklar. Son 20 yılda 800 bine yakın öğretmen ataması yapıldı. Eğitimde evrenselleştirmeyi yaparken öğretmen başına düşen öğrenci sayısını da azalttık” yorumunda bulundu.