Gündem 13 personel yardım çağrılarının ardından kurtarılmıştı! İkiye bölünen geminin son hali

13 personel yardım çağrılarının ardından kurtarılmıştı! İkiye bölünen geminin son hali

21.11.2023 - 10:09 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde önceki gün fırtınada sürüklenip, ikiye bölünen kuru yük gemisi, havadan görüntülendi. Gemideki 13 personel ise yardım çağrılarının ardından ekipler tarafından tahliye edilmişti.

Ereğli ilçesinde önceki gün yaşanan fırtınada Kamerun bayraklı 'Pallada' isimli kuru yük gemisi, metrelerce yükseklikteki dalgalarla birlikte sürüklenerek karaya oturdu. İki parçaya bölünen 114 metrelik gemide bulunan 13 personel, yardım çağrılarının ardından ekipler tarafından kurtarılarak tahliye edildi.

Haberin Devamı

Fırtınanın dinmesiyle birlikte gemi havadan görüntülendi. Sahil şeridinde kıyıda iki parça halinde bulunan geminin kaldırılması için çalışma başlatılacak.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

İKİYE BÖLÜNEN GEMİNİN TEK PARÇA HALİNDEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Sarı kodla fırtına uyarısının verildiği 19 Kasım 2023 tarihinde sığındığı Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki limanda ikiye ayrılarak karaya oturan Kamerun Bayraklı kuru yük gemisi Pallada'nın faciadan dakikalar önceki görüntüleri ortaya çıktı.

Bir sosyal medya kullanıcısının sahil bandında yaşanan felaketi görüntülemek isterken çektiği görüntülerde, Pallada gemisinin tek parça halindeki son anları da yer aldı.

13 personel yardım çağrılarının ardından kurtarılmıştı İkiye bölünen geminin son hali

Felaketin en şiddetli anlarında çekilen videolarda, liman içerisinde sürüklenerek karaya oturan Pallada gemisinin tek parça halindeki son görüntülerinin yanı sıra geminin iki parçaya ayrıldıktan hemen sonraki anları da yer aldı. O anlarda ise gemisinin parçalarının şiddetli fırtına ve azgın dalgalar arasında beşik gibi sallandığı görüldü.

Haberin Devamı

MÜRETTEBAT, EŞYALARINI ALMAK İÇİN GEMİYE GELDİ

‘Pallada’ isimli kuru yük gemisinin mürettebatı, sabah saatlerinde sahilde bulunan geminin enkazına geldi. Mürettebat halat merdivenle enkaza tırmanarak eşyalarını almak için gemiye girdi.  

13 personel yardım çağrılarının ardından kurtarılmıştı İkiye bölünen geminin son hali

'BATAN GEMİDEKİLERİN ANONSUNU DUYDUK, ONLAR DA YARDIM İSTİYORDU'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ikiye bölündükten sonra karaya oturan Pallado gemisinin mürettebatından Azerbaycan uyruklu dalgıç gemici Ümit Hasanov, yaşadıklarını anlattı.

13 personel yardım çağrılarının ardından kurtarılmıştı İkiye bölünen geminin son hali

Fırtına anında sosyal medyaya yardım istediği videoyu yükleyen Hasanov, "Gemi karaya oturmadı, ikiye bölünüp sürüklenmeye başladı. Biz şanslı olduğumuz için ölmedik. Gemi çevrilmedi. Tersine dönseydi biz suda kalıp ölecektik. Ben köprü üstüne çıkarak SOS sinyali gönderdim. Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik'e sinyal gönderdim ama hiç kimse bize yardım edemezdi. O gemiye yardım edilmesi mümkün değildi. Çok zor durumlarda kaldık. Ben o videoyu çektiğimde canlı kalmaya çalışıyordum. Yardım istemek içindi. Kaza geliyorum demez. Biz batan gemiyi de sadece kanalda anonsunu duyduk. Onlar da yardım istiyorlardı. Çok zor durumdaydılar. Bizim gemi ortadan kırılınca diğer taraf koptu gitti. Çok güçlü bir rüzgar vardı. Ben o sırada vardiyada, dümendeydim. Gemi ortadan kırıldı" dedi.