Gündem 15 dakika pişiyor, tel tel oluyor! Haşhaşlı tahinli pideye yoğun ilgi

15 dakika pişiyor, tel tel oluyor! Haşhaşlı tahinli pideye yoğun ilgi

18.03.2024 - 10:31 | Son Güncellenme:

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde ramazan ayında odun ateşinde pişirilen haşhaşlı tahinli pide yoğun ilgi görüyor.

15 dakika pişiyor, tel tel oluyor Haşhaşlı tahinli pideye yoğun ilgi

İlçede ramazan ayının gözdesi haşhaşlı tahinli pideler, özellikle hafif olması dolayısıyla sahur vaktinde kahvaltılık yiyeceklerle tüketiliyor. İsteğe göre şekerin de ilave edildiği haşhaşlı tahinli pide vatandaşlar tarafından ramazanda yoğun talep görüyor.

Haberin Devamı

Haşhaşlı tahinli pide; haşhaş ezmesi, tahin, biraz yağ ve isteğe bağlı olarak şekerin de eklenmesiyle elde edilen karışımın hamur ile yoğrulup odun ateşinde pişirilmesiyle yapılıyor.

15 dakika pişiyor, tel tel oluyor Haşhaşlı tahinli pideye yoğun ilgi

'AÇLIĞA DAYANAMIYORSANIZ SAHURDA TÜKETEBİLİRSİNİZ'

Haşhaşlı tahinli pidenin yapılışını anlatan fırın ustası Bayram Yılmaz, "Haşhaşlı tahinli pidemiz kara fırında piştiği için lezzetini odun ateşinden alıyor. 15 dakika piştikten sonra kabarıyor ve tel tel oluyor. İçindeki malzemeler haşhaş, tahin, şeker. İsteseniz ekstra yağ kullanabilirsiniz. En yoğun üretildiği zaman ramazan ayı. 'Açlığa dayanamıyorum' diyorsanız sahurda haşhaşlı tahinli pide yiyebilirsiniz" dedi.

'KAHVALITDA SAHURDA ÇOK ÇOK TÜKETİLEN ÜRÜN'

Fırın sahibi Mehmet Kokkokoğlu da haşhaşlı tahinli pidenin yapılışını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Un, isteğe bağlı şeker, isteğe bağlı tahin ve olmazsa olmaz haşhaş kullanılıyor. Hamur ile birlikte karılıyor. Bir müddet bekleniliyor. Daha sonra fırına sürülüp pişiriliyor. Müşterimiz memnun. Çoğu zaman siparişlere cevap veremiyoruz. Tel tel olan kaliteli bir ürün. Onun için kahvaltıda, sahurda çok yenen, çok aranan bir ürün."