Gündem 18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul'da başladı

18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul'da başladı

26.10.2023 - 00:08 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği tarafından bu yıl 18'ncisi düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ve çok sayıda davetli katıldı.

18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbulda başladı

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği tarafından bu yıl 18'ncisi düzenlenen GYODER Gayrimenkul Zirvesi, Şişli'de bulunan İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Gayrimenkul sektörünün gelişimi, depremden etkilenen illerdeki dönüşüm ve yapılaşma, gayrimenkul sektöründeki hedef ve misyonların sektör paydaşlarıyla paylaşıldığı ve iş dünyasından birçok kişinin katıldığı zirveye eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum ve GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu da katıldı. Kurum, depremden etkilenen 11 ildeki çalışmaları kapsamında GYODER yönetimine teşekkür etti; kentsel dönüşümün önemi, İsrail-Filistin çatışması ve İstanbul'da Cumartesi gerçekleştirilecek Büyük Filistin Mitingi hakkında konuştu.

Haberin Devamı

"DEVAM EDEN 400 BİN KONUTUN İNŞASI VAR"

Deprem bölgesinde yapımına başlanan konutlardan bir kısmının Kasım ayından itibaren teslim edileceğini kaydeden Kurum, "Depremle mücadele noktasında bedeli ne olursa olsun biz kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz anlayışıyla Sayın Cumhurbaşkanımız 2012 yılında kentsel dönüşüm seferberliğini başlattılar. Bugüne kadar, 2 milyon 200 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Bunun da örneği dünyada yoktur. Ben 5 yıllık bakanlık görevim boyunca 81 ile gittim 500'ü aşkın ziyaret gerçekleştirdim. Nerede bir sel, yangın, afet olsa 3 saat sonra orada milletimizin yardımına koştuk. Diğer taraftan da şehirlerin dönüşümü, medeniyetimizi yaşatmak, şehirlerimizi dirençli hale getirmek amacıyla bir taraftan iklim değişikliğiyle mücadele ederken, diğer taraftan da deprem dönüşümünü gerçekleştirmeye çalıştık. Başlattığımız onlarca projeyle şu an sahada devam eden 400 bin konutun inşası var, bunların 170 bini İstanbul'da, İstanbul'umuzun 39 ilçesinde örnek dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi İstanbulda başladı

"DÜNYADA EŞİTLİKTEN BAHSEDİYORSAK KUDÜS'TE ÖLDÜRÜLEN MASUM KADIN VE ÇOCUKLARIN EŞİT OLMASINI İSTİYORUZ"

İsrail-Filistin çatışması hakkında konuşan Kurum, "Bir an önce oradaki katliamın, soykırımın son bulmasını diliyoruz. Bizim medeniyetimiz dili, dini, ırkı, inancı mezhebi ne olursa olsun herkese kucak açmış, saygı duymuştur. Bugün dünyada eşitlikten bahsediyorsak eğer Rusya-Ukrayna Savaşı'nda da, öldürülen o masum çocuk ve kadınların, Kudüs'te yine öldürülen o masum çocuk ve kadınların eşit olmasını istiyoruz. Tüm insanlıktan bunu istiyoruz, dünyada yaşayan 8 milyar insanın eşit olması, eşitlikse eğer bunu istiyoruz. Bunun mücadelesini hep birlikte vermek zorundayız" diye konuştu.

Programda deprem bölgesi ile ilgili 'Umut Çizgisi' isimli belgeselin de gösterimi yapıldı.