Gündem 19 yaşındaki İtalyan solist ayakta alkışlandı

19 yaşındaki İtalyan solist ayakta alkışlandı

20.04.2009 - 12:54 | Son Güncellenme:

.

19 yaşındaki İtalyan solist ayakta alkışlandı

ÇUKUROVA Devlet Senfoni Orkestrası'na (ÇDSO) haftanın solist konuğu olarak eşlik eden 19 yaşındaki İtalyan sanatçı Greta Medini, klasik müziğin en zor eserleri arasında yer alan J. Brahms'ın keman konçertosunu seslendirdi ve ayakta alkışlandı. Sahne performansıyla takdir toplayan Medini'den imza almak isteyenler konser sonunda kuyruk oluşturdu.
Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'ndaki haftalık konseri ÇDSO Daimi Şefi ve Sanat Yönetmeni Emin Güven Yaşlıçam yönetti. İlk yarıda 40 dakikalık eseri zorlanmadan seslendiren, orkestra ile iyi uyumu ve sahne performansıyla büyük beğeni toplayan Greta Medini, dakikalarca alkışlandı. Konserin ardından Medini'den imza almak isteyenler kuyruk oluşturdu. Daha önce birçok ülkeye turneye gittiğini ve ilk kez geldiği Türkiye'yi çok beğendiğini belirten Medini, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Adana çok güzel bir şehir. İnsanları da öyle. Fırsat verildiği takdirde her zaman gelmek istediğim yerler arasında” dedi.
Şef Emin Güven Yaşlıçam, orkestra olarak Türk ve yabancı genç sanatçılara sezon boyunca konser verdiklerini ve onları desteklerini belirterek, “Medini çok genç ve Brahms çalmak için sezon başında çok üsteledi. Provalarda izleyene kadar tereddütlerim vardı. Fakat performansını çok beğendim. Romantik dönem bestecisi olan Brahms’ı bu kadar güzel çalmak için onu çok iyi özümsemek ve çok disiplinli çalışmak gerek. Genç sanatçı profesyonel tavırlarıyla benden, orkestra sanatçılarından ve izleyenlerden tam not aldı. Sahneye hakimdi, kemanı çok güzel kullandı ve güçlü tonda sesler verdi” diye konuştu. 

Medini kimdir?
1990 yılında Vibo Valentia’da doğan Medini, 8 yaşında ‘Rassegna M. Benvenuti’, Valsesia Musica Uluslararası Keman Yarışması, Vittorio Veneto Uluslararası Keman Yarışması ve Bruno Zanella Keman Yarışması’nda bir çok ödül aldı. 2004 yılında Shangai Çocuk Kültür ve Sanat Festivali’nde en iyi Genç İtalyan Kemancı ödülünü kazandı. 2006’da 16 yaşındayken Vibo Valentia’daki F. Torrefranca Konservatuarı’ndan Maestro Guiseppe Arnaboldi’nin yönettiği konser ödülüyle mezun oldu. Greta daha henüz on yaşındayken verdiği konserler sayesinde solist olarak parlak bir kariyere adım attı. İtalya’nın önemli şehirlerinde Bach, Vivaldi ve Mozart’ın konçertolarının yanı sıra Saint-Saens 3. Keman Konçertosu ve Brahms Keman Konçertosu’nu seslendirdi. 2006 Temmuz ayında Maestro D. Giuranna’nın yönettiği Dünya Gençlik Orkestrası turnesinde solist olarak görev aldı. Bu turnenin konserleri İtalya’nın büyük şehirlerinde, Kuzey Afrika’da Tunus ve Cezayir’de gerçekleşti. Greta Medini halen Fiesole Müzik Akademisi’nde Felice Cusano’nun öğrencisi olarak keman çalışmalarını sürdürmekte.