Gündem 2 bin 500 kadın polis alımı ön başvuru ve sınav tarihi belli oldu mu?

2 bin 500 kadın polis alımı ön başvuru ve sınav tarihi belli oldu mu?

31.03.2019 - 13:02 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 2 bin 500 kadın polis alımı yapacak. Güven Masası uygulaması kapsamında görevlendirilecek olan kadın polisler 24. Dönem Pomem sınavı ile istihdam edilecek. Şimdi vatandaşlar polis alımı için başvuruların ne zaman başlayacağını ve sınav tarihi merak ediyor. Peki 2 bin 500 kadın polis alımı ön başvuru tarihi belli oldu mu?

2 bin 500 kadın polis alımı ön başvuru ve sınav tarihi belli oldu mu

Polis Akademisi Başkanlığı, 2 bin 500 kadın polis alımı yapacağını duyurdu. Alınacak polisler, Güven Masası uygulamalarında görevlendirilecek. Polis Akademisi konuyla ilgili açıklama yayınlandı. Açıklamada başvuru ve sınav tarihleri ile ilgili bilgi de verildi.

Haberin Devamı

2 BİN 500 KADIN POLİS ALIMI NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Makamının talimatlarıyla, Polis Merkezi Amirliklerine müracaat için gelen vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim kurulması ile taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınması amacıyla vatandaşların güler yüzle, güven verici ve beklentilere odaklanan bir şekilde karşılanarak hem Polis Merkezi Amirliklerindeki, hem de Polis Merkezleri Amirlikleri dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılabilmesi için 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği Etik Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masası” uygulaması hayata geçirilmiştir.

Bu kapsamda, başta Polis Merkezi Amirliklerimizde olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2.500 kadın Polis Memuru adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir.