Gündem 2015'in ilk bebekleri dünyaya geldi

2015'in ilk bebekleri dünyaya geldi

01.01.2015 - 00:19 | Son Güncellenme:

Van'da 2014 yılının ilk bebeği saat 00.02'de dünyaya geldi.

2015in ilk bebekleri dünyaya geldi

3 kilo 450 gram ağırlığındaki erkek çocuğunun adı daha verilmedi.
Yeni yılın ilk bebeği Van Lokman Hayat Hastanesi'nde dünyaya geldi. Şerefiye Mahallesi’nde ikamet eden Sefer ve Canan Özeken çiftinin saat 00.02'de sezaryenle bir erkek bebek dünyaya geldi. 3 kilo 450 gram ağırlığındaki erkek çocuğunun adı daha konulmadı. İkinci çocuklarının sağlıklı dünyaya gelmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirten baba Sefer Özeken, "Çok güzel bir duygu anlatamam. Allah herkese çocuk nasip etsin. 2015 yılının çocuğuma ve tüm insanlara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

MALATYA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİNE, MUHAMMED HAMZA İSMİ VERİLDİ

Malatya'da yeni yılın ilk bebeği, 00.07'de dünyaya geldi. Yeni yılın ilk bebeğine Muhammed Hamza ismi verildi. Yeni yılın ilk bebeği, Beydağı Devlet Hastanesi Kadın Doğum Ünitesi'nde dünyaya gözlerini açtı. Zehra Çelik, normal doğumla 3 kilo 300 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Zehra Çelik, ilk çocuğunu dünyaya getirdiğini ifade ederek, "2015'te Allah'ım bana en büyük hediyeyi verdi. Dünyanın en büyük hediyesi olan anneliği tattırdı. Tarifsiz bir duygu. Bundan daha güzel bir hediye olamaz benim için" dedi.

İlk çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu yaşayan baba Nebi Çelik ise, "İlk çocuğum olduğu için çok mutluyum. Allah herkese bu duyguyu nasip etsin. Allah herkese hayırlı bir seneyi nasip etsin. Türkiye'mizi de her türlü musibetten, beladan korusun" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÇORUM'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ ALİ YUNUS BEBEK

Çorum'da 2015 yılının ilk bebeği 00.03’de doğdu. Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde normal doğumla dünyaya gelen Ali Yunus bebeğin ilk ziyaretçisi ise Çorum Valisi Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara ile emniyet Müdürü S. Erkan Tarancı oldu. Derya ve İlyas Emre çiftinin ikinci bebeği olan Ali Yunus Vali Kara’nın eşi tarafından altın takıldı. 3 bin 840 gram olarak dünyaya gelen Ali Yunus bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği belirtildi.

ERZURUM’DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'MUHAMMET CAN' OLDU

Erzurum’da 2015’in ilk bebeği Muhammet Can oldu. İki kız çocuğu annesi olan 35 yaşındaki Halise Karaday 2015’in ilk dakikalarında bir de erkek çocuğu sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinde yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Muhammet Can bebek hastane çalışanlarının da ilgi odağı oldu. Anne Halise Karaday, 2 kilogram 850 gram olarak dünyaya gelen ve 'Muhammet Can' adını verdikleri evlatlarının üçüncü çocukları olduğunu belirterek, 2015 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen erkek evladıyla büyük bir mutluluk ve sevinç yaşadıklarını söyledi.

Hastanede üçüncü kez torun sevinci yaşayan anneanne ise Muhammet Can adını verdiklerini torunlarının vatana millete hayırlı bir evlat olması temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

ANKARA'DA YILIN İLK BEBEĞİ

Başkentte 2015 yılının ilk bebeği, Sümeyye ve Beytullah Yeşildağ çiftinin erkek çocuğu olarak dünyaya gelen ''Yiğit" oldu.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 00.00'da normal doğumla 3 kilo 340 gram ağırlığında ve 49 santimetre boyunda bir erkek bebek dünyaya getiren Semeyye Yeşildağ, eşi Beytullah Yeşildağ ile yeni yılın ilk dakikalarında bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.

İlk çocuğunu dünyaya getirdiğini belirten Sümeyye, bebeklerine ''Yiğit'' adını verdiklerini söyledi. Anne Yeşildağ, heyecanlı olduğunu belirterek, "Yılbaşına denk gelmesini beklemiyordum" dedi. Sümeyye Yeşildağ, sağlık personeline de teşekkür etti.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Salim Erkaya da yılın ilk bebeğine hastane yönetimi adına bir altın hediye etti.