Gündem 2016 E-bordro maaş kesintileri dökümü!

2016 E-bordro maaş kesintileri dökümü!

25.05.2016 - 09:34 | Son Güncellenme:

E-bordro ile maaşta oluşan kesintileri görmek mümkündür. E-bordro sistemi üzerinden kullanılır. E-bordro hizmetine ilişkin daha fazla bilgiyi yazımızdan bulabilirsiniz.

2016 E-bordro maaş kesintileri dökümü

Bordro, devlet dairelerinde çalışmakta olan yani memurların maaş girdi ve çıktılarının maaş üzerinde herhangi bir kesintinin olup ya da olmadığını görüp maaş düzenini takip edilmesi için oluşturulmuş olan bir belgedir. Önceki dönemlerde bordro belgesini alabilmek için uzun bir süre beklenirdi. Ancak şimdiki yıllarda teknolojinin gelişmesi ile bir çok işlerimizi internet aracılığı ile yapabilmekteyiz. İnternet aracılığı ile yapılmakta olan bir çok online işlemler sayesinde artık hayatımızda yapmamı gereken önemli işlemleri kolay ve pratik bir şekilde yapabilme imkanımız bulunmaktadır. Devlet dairesine ait işlemlerimizi de internet aracılığı ile yapmamız mümkündür. E- bordro ise internet sistemini kullanarak aldığımız bordro belgesidir. İnternet aracılığı ile yapılmış olan bu sisteme e- bordro denilmektedir.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Önceki senelerde bordro belgesini internetten alabilmemiz mümkün değildi. Bordro belgesini alabilmemi için gidilmekte olan devlet dairelerinde beklenmekte olan sıra ve oluşmakta olan yoğunluk nedeni ile e- bordro sistemi oluşturulmuştur. Bu sistem ile memurlar çok kolay bir şekilde bordro belgelerini takip edebiliyorlar bordro belgelerini kolay bir şekilde çıkarabiliyorlar. E- bordro sistemi ile işlemler artık dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. E- bordro alma işlemlerinizi yapabilmek için e- devlet sisteminin resmi web adresine girmeni gerekmektedir. Yani e- bordro uygulaması da e- devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilir. E- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan e- bordro sorgulama işlemini yapabilmek için e- devlet sistemine giriş yapmanı gerekmektedir. E- devlet sistemine giriş yapabilmek için de e- devlet şifresine sahip olmanı gerekmektedir. Eğer e- devlet şifreni yok ise e- devlet sistemine giriş yapamazsınız ve de e- bordro sorgulama işleminizi yapabilmeni mümkün olmaz. E- devlet şifreni yok ise çok kolay bir şekilde e- devlet şifresi alabilirsiniz. E- devlet şifresi almak için sizlere en yakın PTT şubesine gidip kimlik kartını ya da TC. kimlik numaranı ile 2 TL işlem ücreti vererek size özel bir kapalı zarfta e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. Aldığını e- devlet şifresi ile artık e- devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E- devlet sisteminin e- bordro ile ilgili olan sayfasına girerek sayfada bulunan kimliğimi şimdi doğrula yazısına tıklayınız ve sonrasında ise karşınıza çıkacak olan kimlik doğrulama kısmındaki boş kutucuklara TC. kimlik numaranızı ve de e- devlet şifrenizi yazabilirsiniz. Bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Eğer girdiğiniz bilgilerden emin iseniz sisteme giriş yap yazısına tıklamanız gerekmektedir. Böylece e- devlet sistemi üzerinden internet aracılığı ile e- bordro sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Daha önceki senelerde ESGM resmi sitesinden e- bordro sistemi şifresi olarak yapılmakta idi. Ama bazı aksaklıklardan dolayı süresi olarak kapatılmıştır. Bu neden ile de artık şifresi sorgulama işlemi yapabilmemiz mümkün değildir. Günümüzde artık e- devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde e- bordro sorgulama işlemi yapabiliriz.