Gündem 2016 E-bordro sorgulama ile maaş dökümü!

2016 E-bordro sorgulama ile maaş dökümü!

14.06.2016 - 10:02 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmetini kullanarak maaş dökümünü elde etmek oldukça kolaydır. Kamu kurumlarında çalışan memurların yararlanabildiği E-bordro hizmeti E-delet kapısı üzerinden kullanılmaktadır. Siz de E-bordro sorgulamaya ilişkin daha fazla bilgiyi haberimizden edinebilirsiniz.

2016 E-bordro sorgulama ile maaş dökümü

Son yıllarda yaygın kullanım halini alan online sorgulama işlemleri vatandaşların adeta kurtarıcısı olmuştur. Vatandaşlar internet aracılığı ile yapılmakta olan online işlemler sayesinde onca işlerinin arasında aman kaybetmeden diledikleri işlemleri sorgulatabilmektedir. Devletin vatandaşlara vermiş olduğu online hizmetler dijital platform üzerinden internet aracılığı ile yapılmaktadır. Online hizmetler sayesinde artık vatandaşlar yapacakları olan işlemleri devlet kurum ve kuruluşlara gitmeden internet aracılığı ile sadece dakikalar içerisinde yapabilmektedir. Vatandaşlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılmakta olan online işlemler bir çok alanda kullanılmaktadır. Devletin vatandaşlara sunmuş olduğu bir hizmet bulunmaktadır. Bu hizmetin adı ise e- devlet sistemidir. E- devlet sistemi sayesinde vatandaşlar artık bir çok işlemlerini bu sistem altın yapabilmektedir. Kısa sürede vatandaşların ilgi odağı haline gelen e- devlet sistem içerisinde bir çok işlem barındırmaktadır. Bu işlemler içerisinde e- bordro işlemi de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öncelik olarak e- bordro günümüze kadar nasıl e- bordro ismini almış ilk oradan başlayalım. Bordro; maaş bilgilerinin belgeler ile yazılı halde bulunan bir belgedir. Bu belge sadece kamu kurumlarında ve de devlet altında çalışmakta olan memurlar için geçerlidir. Devlet kamu kurumlarında çalışmakta olan memurlar için internetin gelişmesi ile kolay bir işlem sağlamıştır. Bordro dijital platform üzerinde e- bordro adını almıştır. Kamu kurumlarında çalışmakta olan memurlar maaşlarındaki kesintilerini maaşlarındaki en detaylı bilgilerini e- bordro sorgulama işlemi ile çok kısa bir sürede öğrenebilirler. Üstelik memurlar bu bordro sorgulama işlemlerini ne zaman isterler ise kolay ve pratik bir şekilde yapabilmeleri mümkündür. E- bordro sorgulamasını yapmak isteyen bir vatandaş internet aracılığı ile çok kısa bir sürede yapabilir. E- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan e- bordro sorgulaması için ilk önce internetten arama motorunda e- devlet sayfasına girmesi gerekmektedir. Fakat e- devlet sistem üzerinden e- bordro sorgulaması yapılması için e- devlet şifresi olması gerekmektedir. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. E- devlet şifresi almak istiyor iseniz sizlere en yakın bir PTT şubesine gidip kimlik kartınız ve ya T.C. kimlik numaranız ile 2 TL işlem ücreti vererek sizlere özel kapalı bir zarfta e- devlet şifresi alabilirsiniz. E- devlet şifresi aldıktan sonra e- devlet sayfası üzerinden e- bordro işlemine tıklamanız gerekir. Buradan almış olduğunuz e- devlet şifresini eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra e- bordro sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. E- devlet sistemi üzerinden bir çok işlemi bu şekilde yapabilirsiniz. Online işlemler vatandaşlar arasında yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır ve vatandaşların kısa sürede beğenisini toplamıştır. E- devlet sistemi içerisinde barındırmakta olan e- bordro sorgulama işlemlerini herkes kolay bir şekilde yararlanabilir. Böylece vatandaşlar e- bordro sayesinde maaşlarındaki eksikliklerini maaşlarını sorgulatarak çok kısa aman içerisinde öğrenebilirler