Gündem 2018 yılı Hac kuraları ne zaman çekilecek? Diyanet açıklaması geldi...

2018 yılı Hac kuraları ne zaman çekilecek? Diyanet açıklaması geldi...

25.01.2018 - 11:10 | Son Güncellenme:

Hac kuraları 2018 yılında ne zaman yapılacak? 2018 Hac kuraları için tarih belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı hac kuralarının çekileceği tarihini açıkladı. İşte milyonlarca hacı adanın merakla beklediği ayrıntılar...

2018 yılı Hac kuraları ne zaman çekilecek Diyanet açıklaması geldi...

2018 Hac kuraları tarihini belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hac kuraları tarihi açıklandı. İşte 2018 Hac kuralarına ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

Haberin Devamı

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları, geçtiğimiz günlerde hac kayıtlarını tamamladı ve yapılacak olan hac kuraları için bekleyişe geçti. Yapılacak olan kura çekimiyle birlikte 2018 yılında hacca gidecek olan vatandaşlar belirlenecek.

Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek ve çıkan isimler, hacca gitmeye hak kazanacak. Daha sonra işlemler tamamlanacak ve hacı adayları kutsal topraklar için yola çıkacak.

2018 yılı hac kuraları, 1 Şubat 2018 Perşembe günü saat 11:00'de Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda çekilecek.

Böylece 2 milyonu aşkın hacı adayı, kura çekiminde kendi adının çıkmasını bekleyecek.

2017 YILINDA 2 MİLYONU AŞKIN HACI ADAYI KURAYA KATILDI

Haberin Devamı

Kutsal topraklara gidebilmek için geçtiğimiz yıl eski başvurularla birlikte toplam başvuru yapan vatandaşların sayısı 2 milyonu aşmıştı. Bu yıl bu sayının daha fazla olması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 yılında Suudi yetkililerle imzaladığı protokolle birlikte ülkemizden kutsal topraklara gidecek kişi sayısı 80 bine çıkarılmıştı.

HAC

İslam dininde Hac ibadeti olarak anılan ibadette İslam'ın en kutsal mekânı olan Kâbe ziyaret edilir.

Hac, Kuran'da şöyle geçer:

« Oraya bir yol bulabilenin Beyt'i haccetmesi Allah'a karşı insanların görevidir. »
(Âl-i İmrân:97)

« Hac için insanlara çağrı yap da yaya olarak ve bitkin binekler üzerinde derin vadilerden geçip sana gelsinler. Gelsinler de kendi menfaatleri bizzat görsünler ve onlara rızık olarak verdiği küçük ve büyük baş hayvanlar üzerine belli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Onlardan yiyin, eli darda olan yoksula da yedirin. Sonra Arafat vakfesini tamamlasınlar, adaklarını yerine getirsinler ve Beyt-i atîki (Kâbe’yi) tavaf etsinler. »
(Hac:27–28)

« Hac bilinen aylardadır. O aylarda hacca girişen kimse bilmelidir ki, hacda kadına yaklaşmak, sövüşmek, dövüşmek yoktur. Ne iyilik yaparsanız Allah onu bilir. Kendinize azık edinin, şüphe yok ki azığın en iyisi Allah korkusudur. Ey akıl sahipleri! Benden korkun. »
(Bakara:197)