Gündem 2020-2021 KYK burs ve kredi başvuruları başladı: KYK başvurusu nasıl, nereden yapılır?

2020-2021 KYK burs ve kredi başvuruları başladı: KYK başvurusu nasıl, nereden yapılır?

05.11.2021 - 15:50 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları için beklenen açıklama. e-Devlet aracılığıyla alınan burs ve kredi başvuruları başladı. KYK'nın burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler e-devlet üzerinden başvuru yapacak.

2020-2021 KYK burs ve kredi başvuruları başladı: KYK başvurusu nasıl, nereden yapılır

KYK burs ve kredi başvuruları için kritik süreç başladı.. Kasım ayının gelmesi ile birlikte KYK burs ve kredi başvuruları bekleniyordu. Gençlik ve Spor bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvurularını başlattı.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girerek, ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs-kredi başvurularının başladığını açıkladı.

5 Kasım Cuma günü başlayan başvurular, 8 Kasım Pazartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Başvuran öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

BURS VE KREDİ BAŞVURU EKRANI