Gündem 2020’de nereyi görelim?

2020’de nereyi görelim?

12.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yerli turistler için geçen yılın popüler seyahat rotaları Karadeniz ve Kapadokya’ydı. Öte yandan her dönemin favorisi Ege ve Akdeniz de çok ilgi gördü. 2020’de bu rotaların yanı sıra başta festivaller olmak üzere deneyime yönelik turlar tercih edilecek. Bu yılın yıldızı ise Göbeklitepe olacak

2020’de nereyi görelim

Türkiye’de seyahat kültürü her geçen yıl daha da gelişiyor. Artık yerli turistler, şehir gezilerinin yanı sıra deneyim, yemek ya da tek bir mekân için kilometreler ötesine gidiyor. Geçen yıl, seyahat firmalarının en çok Karadeniz, Kapadokya turları tercih edildi, Ege ve Akdeniz ise her yıl olduğu gibi yine popülerdi. 2020’de de yine bu rotalar önemini korurken Portakal Çiçeği, Isparta Lavanta Hasadı gibi festivaller, Doğu Ekspresi, Van Gölü Ekspresi gibi trenle yolculuk deneyimleri ve Şanlıurfa’daki Göbeklitepe ilgi görecek.

Özellikle Netflix’te yayınlanan ve başrollerini Beren Saat ile Mehmet Günsür’ün paylaştığı Atiye dizisinin Göbeklitepe’yi merkeze alması, bölgeye olan ilgiyi şimdiden artırdı. 190 ülkede yayınlanan dizinin yabancı turistleri de bölgeye çekmesi bekleniyor. ‘İnsanlık tarihinin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen bu tarihi merkezi, National Geographic Traveler Dergisi de “2020’de Mutlaka Görülmesi Gereken Seyahat Noktaları” listesine aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasına göre Göbeklitepe, derginin 17 kişiden oluşan uluslararası editoryal ekibi tarafından hazırlanan 25 maddelik listenin “kültür” kategorisinde yer aldı. Seyahat firmalarına da sorduk: Geçen yıl en çok tercih edilen turlar hangileriydi? 2020’de yıldızı parlayacak rotalar neler? İşte cevaplar:

Yoğun ilgi bekleniyor

ETS Tur: 2019’da en çok tercih edilen bölge Karadeniz oldu. Uçaklı ya da otobüslü ulaşım seçenekleri, hafta sonu için kısa süreli ya da Batum dahil zengin içerikli ve uzun süreli programlarla Karadeniz turları tercih edildi. GAP turlarımız da en çok tercih edilenler arasındaydı. Yıl boyu Göbeklitepe ile gündemde olan bölgeye yönelik sunduğumuz 2 gecelik kısa ya da daha uzun süreli turlarımız yoğun ilgi gördü. Her dönem popülerliğini koruyan Kapadokya, Ege-Akdeniz ve Likya turlarımız da 2019’un en çok tercih edilenleriydi.

2020’de nereyi görelim



2020’de Göbeklitepe’nin ilgi görmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Ayrıca Turistik Doğu Ekspresi ile Kars turları da ilgi görecektir. Son yıllarda yerel festivallerin yapıldığı destinasyonalara da yoğun ilgi var. Alaçatı Ot, Adana Portakal Çiçeği ve Isparta Lavanta Hasadı festivalleri 2020’de misafirlerimizin ilgisini çekebilecek turlar.

tatilsepeti.com: 2019’da en çok tercih edilen Kapadokya turları oldu. Doğu Ekspresi ile yolculuğu deneyimlemek isteyenler için Kars turları, Güneydoğu Anadolu’ya düzenlenen turlar, Göbeklitepe, Karadeniz turları ve Mardin, Gaziantep gibi tek şehirli butik turlar popülerdi. Peri bacalarında, Doğu Ekspresi vagonlarında, Karadeniz yaylalarında fotoğraf çektirmek gezginler için oldukça cazip. 2020’de Atiye ile Göbeklitepe ve Halfeti’nin görülebileceği turlara ilgi artacaktır. Doğu Ekspresi ile Kars, Erzurum turları uzun süredir popüler ve yer bulmak kolay değil. Aynı yoğunlukta devam edecektir. Hatay, Gaziantep, Mardin, Van Turları ve Alaçatı, Adana, Lavanta, Gül Hasadı gibi festival turları da her yıl daha fazla ilgi görüyor.

Saklı güzellikleri keşif

Jolly Tur: 2019’da Güneydoğu Anadolu, Kapadokya, Doğu Anadolu, Lavanta Bahçeleri, Karadeniz ilgi gördü. 2020’de ise kışın gezginleri Karadeniz’in karlar altında muhteşem doğasını keşfetmeye davet ediyoruz. Macahel, Artvin Şavşat, Borçka Karagöl, Kastamonu Küre Dağları, Tunceli, Sivas Divriği, Kemaliye, Hatay Titüs Tünelleri diğer ilgi çeken rotalar olacaktır.

Kültür turlarımızda gittiğimiz bölgenin yöresel lezzetleri, bölgeye özel aktiviteleri, yöresel eğlenceleri misafirlerimizin deneyimleyebilecekleri şekilde programlamaya çalışıyoruz. Uzman rehberlerle gezmek, Türk kültürünün inceliklerini barındıran yöresel motifler ve bilinmeyen daha nice saklı güzellikleri keşfetmek, bölge turizmin kalkınmasına olumlu katkıda bulunmak temel amacımız.

2020’de nereyi görelim



Örneğin Nemrut’ta günbatımına şahit olmak, Urfa’da sıra gecesine katılmak; Karadeniz turunda yeşilin içindeki saklı tarihi keşfetmek, Fırtına Deresi’nde rafting yapmak; Ege-Akdeniz turlarında saklı köyleri yerinde görmek, Kars’ta köy evlerine misafir olmak ve onlarla birlikte bölgenin en taze otları ve kendi elleriyle yaptıkları peynirlerle kahvaltı yapmak, trenle yolculuk gerçekleştirmek; Kapadokya’da balonla semalarda uçmak, ustaların çömlek yapımına şahit olmak ve yapmayı denemek, çömlek kebabını yerinde yemek; Datça Badem Çiçeği Festivali, Adana Yöresel Tatlar Festivali gibi turlarla festival havasını solumak gibi birçok deneyim tüm kültür turlarımızın temelini oluşturuyor.

2020’de nereyi görelim


Haberin Devamı

En çok merak edilenler

Türkiye Kültür Portalı, 2019’da ziyaret sayısını önceki yıla göre yüzde 49,5 artırdı ve 6 milyon 904 bin 816 ziyaret aldı. Toplam görüntülenen sayfa sayısı 10 milyonu geçti. 81 ilden 3 bin 465 içeriğin yer aldığı portalda, 2019’da en çok merak edilen yerler ise Sümela Manastırı (Trabzon), Titus Tüneli ve Beşikli Mağara (Hatay), Ihlara Vadisi (Aksaray) oldu. En çok merak edilen iller ise Bursa, Gaziantep, Antalya’ydı.

Festivalleri çok sevdik

Prontotour:
Türkiye’de en çok Karadeniz, GAP, Kars, Van, Kapadokya turlarımız tercih edildi. Karadeniz’de Sümela Manastırı, Uzungöl, Ayder ve Batum; GAP turlarında Göbeklitepe, Mardin, Nemrut Dağı, Hasankeyf; Kars’ta Çıldır Gölü, Ani Ören Yeri, tren yolculuğu sevildi. Van’da Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi; Kapadokya’da Peribacaları, Yeraltı Şehri, balon turları katılımcıların ilgisini çeken yerler ve deneyimlerdi. 2020’de ise Karadeniz’de Haremtepe çay tarlaları, Artvin Harşit Vadisi, Van’da İnci Kefali Göçü, Vanodokya, GAP turlarında Göbeklitepe, Kemaliye’de Arapgir ve çevresine, festival turlarında Adana Portakal Çiçeği Festivali turuna ilginin artacağını tahmin ediyoruz.

2020’de nereyi görelim



Tatilbudur.com:
2019’da en çok Karadeniz, Güneydoğu, Kapadokya, Doğu, Ege, Akdeniz ve Likya turları tercih edildi. 2020’de de aynı rotalar talep görecektir. Özellikle de Salda Gölü, festival turları ve tren turları gibi daha çok tematik turlar ilgi görecektir. Ünlülerle Geziyorum ve Fenomenlerle Geziyorum turlarımızı da bu odakla seçiyoruz. Wilco Van Herpen ile Karadeniz Yaylaları Turu ve Buket Özyer ile 23 Nisan Özel Ankara Anıtkabir, Eskişehir Odunpazarı Turu önümüzdeki dönem gerçekleşecek turlarımız.

Neredekal.com:
2019’da Ege’den Bodrum ve Marmaris ile Akdeniz’den Antalya ve Mersin en çok rağbet gören yerler oldu. Mersin’de Susanoğlu, İstanbul’da ise Ağva en fazla otel aranılan şehirler arasında. 2020’de ise Doğu Ekspresi revaçta olmaya devam ederken, Karadeniz’in var olan popülaritesini artıracağı düşüncesindeyiz. Ayder’den sonra Pokut, Huser gibi yaylalar ve bungalov evler gezginlerin radarında olacaktır. Sagalassos Antik Kenti de seyahatseverlerin ve bloggerların ilgisini çekmeye başladı.