Gündem YKS TERCİHLERİ başladı mı ne zaman başlayacak? 2022 YKS taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu?

YKS TERCİHLERİ başladı mı ne zaman başlayacak? 2022 YKS taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu?

22.07.2022 - 14:22 | Son Güncellenme:

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercihlerin alınacağı tarihlere çevrilirken ÖSYM tarafından ön bilgilendirme amaçlı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzu yayımlandı. Peki YKS tercihleri ne zaman alınacak? YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS TERCİHLERİ başladı mı ne zaman başlayacak 2022 YKS taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu

YKS tercihleri ne zaman alınacak sorusu adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının erişime açılmasının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamda YKS tercihlerinin 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında alınacağı duyuruldu. ÖSYM sonuç açıklamasının ardından Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunu yayımladı. Ön bilgilendirme amaçlı olarak yayımlanan kılavuzun ardından tercih kılavuzu beklemeye başlandı. YKS tercih kılavuzunun önümüzdeki hafta başında adayların erişimine açılması bekleniyor. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü başlayacak olan başvurular 9 gün sürecek ve 5 Ağustos tarihinde sona erecek.

Haberin Devamı

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında alınacak. YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından tercih başvuruları ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Adaylar sisteme TC kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte giriş sağlayacak.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI/KONTENJANLARI KILAVUZU

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

YKS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. ÖSYM tarafından ön bilgilendirme amaçlı olarak Yükseköğretim Programları ve kontenjanları kılavuzu adayların erişimine açıldı. YKS tercih kılavuzunun ise önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.