Gündem 30 dakikada doğayı keşfedin!..

30 dakikada doğayı keşfedin!..

29.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sakarya, doğaseverlerin uğrak yeri olan 20’den fazla yaylaya sahip. Ulaşım imkânlarının kolay olması sayesinde doğaseverler dört mevsim şehrin tabiat harikası yaylalarında buluşmaktadır.

30 dakikada doğayı keşfedin..

Doğa harikası yaylalar, günübirlik turlar ya da özel araçlarla yapılabilen yolculuklarla ziyaret edilebilmektedir. Kalabalık ziyaretçi grupları, özellikle hafta sonları Sakarya yaylalarında buluşup, etkinlikler düzenlemektedirler. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Doğa Yürüyüşleri’ etkinliğiyle de doğal güzellikleri keşfetme imkânı yakalanabilir. Kentin doğayla iç içe yaylaları; Soğucak, Kırca, Katırözü, Kirpiyan, Keremali, Sultanpınar, Acella, Yanık, Sulucaova, Yörükyeri, Çiçekli, Akar, Davlumbaz, Turnalı, Çiğdem, Dikmen, Karagöl, Hamzapınar, Belengerme, İnönü, Güzlek, Oflak, Haydarlar-Kuloğlu, Kılıçkaya, Kıranyurt… 

Haberin Devamı

Sıradışı bir deneyim 

Keşfedilmeyi bekleyen olağanüstü ve tarihi Taraklı, Sakarya turizmi için önemli merkezler arasında. Tarihi İpek Yolu’nun duraklarından Taraklı, zamanın yıpratıcı etkisinden ve betonlaşan şehirlerin yıkıcı etkisinden de uzak kalmayı başarmış. Taraklı’da 300 yıllık konaklar bugün halen kullanılıyor. Taraklı, “Sakin Şehir” anlamına gelen “Cittaslow” belediyeler birliğinin de bir üyesidir. 

Yazarlar