Gündem 300 milyar dolar yatırım parası

300 milyar dolar yatırım parası

19.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kalkmış, ‘300 milyar doları nasıl bulacak’ diyor. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil. Yatırım için gelecekler, istihdam yaratacaklar. Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz” dedi...

300 milyar dolar yatırım parası

ANKARA Milliyet - Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Ankara Büyükşehir Belediyesi Temel Atma ve Proje Tanıtım Töreni’ne katıldı. “Başbakan Akşener” sloganları üzerine Akşener, “Çok çalışacaksınız, hem cumhurbaşkanını seçeceksiniz hem de öyle alacak ki ben de Başbakanlığı hak edeceğim” dedi.

Haberin Devamı

‘Seçimi kazanacağız’

Akşener, konuşmasında sosyal medyadaki açıklamalarıyla gündem olan Muhammed Yakut isimli hesaba değinerek şunları söyledi: “Dün akşam Muhammed Yakut diye bir arkadaşın videosunu izledim. Daha evvel de Sedat Peker’in videolarını izledik. Bu iddiaların binde biri bile doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar. İddiaları doğruysa, haramın dibine gidilmiş. Sokakta gezemeyecek insanlar döndürüp bize iftira atıyorsa, batsın bu dünya. Milli gelirimizin çalınmasını istemiyorsanız, gençler nefes almak istiyorsa, bu hırsızlardan, edepsizlerden arsızlardan hesap sorulması isteniyorsa 14 Mayıs’ta herkes sandığa gidecek, yanında bir kişiyi getirecek, Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceğiz inşallah. Benim ve Sayın Kılıçdaroğlu hakkında söylenmedik şey kalmadı. Allah’a şükür hırsız denmedi. Çünkü yaşantımız, çoluğumuzun çocuğumuzun yaşantısı meydanda. And olsun ki derim soyuluncaya kadar çalışacağız, bu seçimi kazanacağız. 15 Mayıs sabahı hem güneş doğacak, hem baharlar gelecek, birlikte tarih yazacağız.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu da Londra’da Türkiye’ye yatırım yapacak olan çevrelerle görüşüp 300 milyar dolarlık yatırım sözü aldığını belirterek, “Erdoğan kalkmış, ‘300 milyar doları nasıl bulacak’, Nebati ‘nasıl para buraya gelecek’ diyor. 300 milyar dolar, tefecilerin parası değil, temiz, helal para. Yatırım için gelecek. Helalinden üretim, yatırım yapacaklar, istihdam yaratacaklar. İstedikleri demokrasi, insan hakları, can ve mal güvenliği. Onu da söz verdik mutlaka yapacağız. Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz” dedi.

Son 20 yılda ödedikleri faiz 537 milyar dolar” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi Akdeniz’in en güçlü ülkesi yapmak için çaba harcayacaklarını, bu konuda da önemli projeleri olduğunu ve yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

300 milyar dolar yatırım parası

‘Temiz, helal para’

Kılıçdaroğlu, “Pek çok yanlışa imza attılar, kul hakkı yemekten çekinmediler. Paralarını yurt dışına götürdüler. Hangi bankalara kaç kuruş yatırdıklarını biliyorum. Bu ülkeye sözüm var, tamamını söke söke alacağız ve Türkiye’ye getireceğiz. Haram yemekten hoşlanıyorlar. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Onları derhal Ankara’ya çağıracağız. İzin vermeyeceğiz bunlara” diye konuştu. Vatan ve bayrağın kırmızı çizgileri olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bizim milliyetçilik anlayışımızı sorgulamaya çalışıyorlar. Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş birliği yapanlar bize hesap soramazlar” ifadelerini kullandı. Bir gencin “Sana söz, seni Cumhurbaşkanı yapacağız” sözlerine karşılık ise Kılıçdaroğlu, “Benden de size söz, gençlerin yeri geldiğinde Cumhurbaşkanını nasıl özgürce eleştirdiğini göreceksiniz. Kimse kılınıza zarar vermeyecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Üretim seferberliği’

Kılıçdaroğlu, dün akşam sosyal medya hesabından, “Bay Kemal’in Tahtası! Evet yatırım parası da var, projelerimiz de var, şampiyonlar ligi insan kaynağımız da…” notunu düşerek video paylaştı. Kılıçdaroğlu, “9 özel ekonomi bölgesinde 50 üretim üssü kuracağız. Bu 50 üretim üssü, hem ekonomi bölgelerindeki fabrikalarımıza makine, ekipman, ara malı, yedek parça üretecekler hem de ihracat yapacaklar. Bu özel ekonomi bölgeleri ne mi yapılacak? 12 ana alanda yerli, inovatif yani yenilikçi ve katma değer yaratan üretim gerçekleştirilecek” dedi. 12 alanı detaylarıyla tek tek açıklayan Kılıçdaroğlu, “Hesabımızı yaptık. 100 milyar dolarlık özel sektör yatırımının gelmesini sağlayacağız. Şu çok açık, yabancı sermayeli yatırımlar için Türkiye’den daha verimli başka bir ülke yok. Bu bölgeler, beş yıl içinde kendi amortismanını sağlayacak noktaya gelecekler. ‘Bir üretim seferberliği başlatıyoruz’ dedim. Artık tüm Türkiye üretecek. Ve sonunda zenginleşen halkımız olacak” diye konuştu.