Gündem 31 Mart İstanbul’un kader seçimi

31 Mart İstanbul’un kader seçimi

11.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’deki mitingin ardından İstanbul’a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın açılış törenine katıldı.

31 Mart İstanbul’un kader seçimi

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

METRO HATTI: Uzunluğu 8.4 kilometre olan, günlük 1 milyon yolcu kapasiteli hattımızın üzerinde 7 istasyon bulunuyor. Metro hattımız, Kirazlı istasyonu’nda Başakşehir-Kirazlı hattı ile İncirli İstasyonu’nda metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı hattı ile Özgürlük Meydanı İstasyonu’nda Marmaray ile Bakırköy İstasyonu’nda ise İDO deniz otobüsleriyle entegre olacaktır.

İMAMOĞLU’NA TEPKİ: 5 yıl bitti, 5 yıl. Büyükşehir Belediyesi acaba kaç metro hattı yaptı? Yalandan başka bir şey yok. Rahmetli Kadir Bey’in yaptıklarına sahip çıkıyor, bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor. Veyahut da metronun adımı atılıyor, geliyor ona dolgu yapıyor. Sen busun ya, yaptığın bir şey yok. Dürüst ol dürüst! Fakat 31 Mart akşamı ben inanıyorum ki İstanbullu kardeşlerim bu yalana, dolana, talana, prim vermeyecek, ‘Yolun açık olsun’ diyecek. Bu duvarlardaki hani ‘Tam ileri’ diyor ya. İşte o tam ileriye, şimdi ona ‘Tam ileri, yolun açık olsun.’ demek lazım.

Haberin Devamı

MURADINA ERECEK: Yarım gün mesaiyle İstanbul yönetilmez. İstanbul’u bırak hadi, kayağa git. İstanbul’u sel afeti almış götürüyor, nerede? Anlayın işte... Kardeşlerim, İstanbul’u fetret devrinden kurtarmak için önümüzde tarihi bir fırsat var. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin İstanbul için bir kader ve karar seçimi olduğu anlaşılıyor. Bu şehirde yaşayan, meselelere vicdan penceresinden bakan herkes artık şu gerçeği görebiliyor. İstanbul, 31 Mart’ta inşallah muradına erdiğinde aynı zamanda emaneti hakkıyla taşıyacak bir şehr-i emine de kavuşacaktır.

31 Mart İstanbul’un kader seçimi

Yeni hattın metro istasyonları ağaçlarla süslendi.

31 Mart İstanbul’un kader seçimi