Gündem 31 sanığa ceza istendi

31 sanığa ceza istendi

23.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON’un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın da aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

31 sanığa ceza istendi

 

ELİF ALTIN İstanbul

Haberin Devamı

11 sanığa ceza

Savcı mütalaasında, Sanıklar Ahmet Tuzlu, Ahmet Şener Gülenç, Arzu Üre, Aylin Kılınç Aydın, Çetin Tekdemir, Ertuğrul Yılmaz, Fuat Yılmaz, Harun Akca, İlhan Karagöz, İnci Konuk, Kezban Uyar, Mehmet Seydi Şentürk, Murat Atakan Kayalar, Nalan Erpolat, Nihat Kurt, Oğuz Kaan Gündüz, Salih Zeki Azak, Selahattin Keleş, Zeynep Meral hakkında, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaada, sanıklar Ali İhsan Özay, Emrullah Emre Topal, Köksal Turna, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü, Ruhi Gürer, Rüstem Karaoğlan, Selahattin Altuntaş, Semih Sadır, Süleyman Düzgün, Süleyman Muzaffer Bıçak, Şahin Erçin hakkında ise “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, sanık Yüksel Nalbant’ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığını belirterek “FETÖ terör örgütü üyesi olmak” suçundan cezasında indirim yapılarak 3 yıl 9 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı, firari sanıklar Fetullah Gülen, Mehmet Gökdeniz, Mustafa Muhammet Günay ve Rıza Nur Meral hakkında kovuşturma aşamasında savunmalarının alınmadığı ve haklarında bir karar verilmesinin mümkün olmadığını belirterek bu sanıkların dosyasının ayrılmasını talep etti.