Gündem ‘38 mafya tipi çete çökertildi’

‘38 mafya tipi çete çökertildi’

11.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında yedisi ulusal, 31’i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini açıklayarak, “Halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız!” dedi.

‘38 mafya tipi çete çökertildi’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Yerlikaya, önceki günkü Kabine toplantısı sonrasında soruları yanıtladı. Öncelikli hedeflerinin başında ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek geldiğini vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Bu amaçla, kahraman güvenlik güçlerimizle birlikte ulusal, bölgesel ve yerel organize suç örgütlerine yönelik mücadelemizi aralıksız sürüyoruz. Vatan toprağımızın dört bir yanında, organize suç örgütlerinden, şehir eşkıyalarına ve sokak çetelelerine kadar bu illegal yapılara karşı, ‘Kafes’ operasyonları düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz. Hedefimiz; her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına sadık kalarak, ülkemizi dünyanın en güvenli ülkesi yapmak. O nedenle; nasıl teröre, zehir tacirlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve kaçakçılara göz açtırmıyorsak, halkımızın huzurunu kaçıran, güvenliğini tehdit eden organize suç örgütlerine de göz  açtırmayacağız!”

Haberin Devamı

378 operasyon

Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında organize suç örgütlerine 378 operasyon gerçekleştirilirken, 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 702’si tutuklanırken, 594’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yerlikaya, “Yedisi ulusal, 31’i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertilmiştir” bilgisini paylaştı.

‘38 mafya tipi çete çökertildi’

Hangi çetelere operasyon düzenlendi?

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da Daltonlar, Anacurlar, Gedik ve Görenerler çetelerine yönelik operasyonlar düzenlendi. Eylül ayında Ankara’da Ayhan Bora Kaplan, Adana’da Şirinler (Aksoylar), Bursa ve İnegöl’de ise Terkinler çetelerine operasyonlar gerçekleştirildi. Bu ay da Adana’da Bora Toprak, Zonguldak’ta Alihan Keleş ve Barış Taşdemir, İstanbul’da Mehmet Basetemür, Tekirdağ’da Resul Ağyürek ve Ahmet Başyiğit gibi suç çeteleri çökertildi.