Gündem 463 kilo uyuşturucu ve 13 ton kaçak çay ele geçirildi

463 kilo uyuşturucu ve 13 ton kaçak çay ele geçirildi

15.02.2024 - 11:28 | Son Güncellenme:

İstanbul Havalimanı ve Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 463 kilogram uyuşturucu, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise 13 ton kaçak çay ele geçirildi.

463 kilo uyuşturucu ve 13 ton kaçak çay ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; İstanbul Havalimanı'na yurt dışından gelen ve transit olarak bir Avrupa ülkesine gönderilmek istenilen şüpheli kargo gönderisi incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Narkotik dedektör köpeklerin kolilere tepki vermesi üzerine açılan kolilerin içerisinde 430 kilogram esrar ele geçirildi.

463 kilo uyuşturucu ve 13 ton kaçak çay ele geçirildi

Edirne'deki Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen risk analizi çalışmalarında şüpheli bulunan bir TIR, X-Ray taramasına sevk edildi. Araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, narkotik dedektör köpeklerin de kullanıldığı detaylı arama işlemi gerçekleştirildi. Aracın çeşitli bölmelerinde zulalanmış 22 kilogram kokain ve 11 kilogram esrar olmak üzere toplam 33 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Edirne'de bulunan Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir TIR, şüpheli görülerek mercek altına alındı. X-Ray tarama sistemine sevk edilen araçta rastlanılan şüpheli yoğunluk üzerine detaylı arama gerçekleştirildi. Aracın yükü olarak beyan edilen odun kömürünün yanı sıra çuvallara konulmuş halde 13 ton kaçak siyah çay ele geçirildi.

Haberin Devamı

463 kilo uyuşturucu ve 13 ton kaçak çay ele geçirildi

Yapılan çalışmalarda toplam 184 milyon 48 bin lira değerinde uyuşturucu ve kaçak çay ele geçirilirken Cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldı.