Gündem 48 yıl önce anlattı! Miço Mustafa'ya düğün erteleten Fenerbahçe aşkı

48 yıl önce anlattı! Miço Mustafa'ya düğün erteleten Fenerbahçe aşkı

30.10.2022 - 07:05 | Son Güncellenme:

1973-1974 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe önceki 3 yılda şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırmıştı. 1974-1975 sezonunda ise Didi'nin Fenerbahçe’si şampiyonluk bekliyordu. İşte Fenerbahçe'nin başarılı forveti 'Miço' lakaplı Mustafa Kaplakaslan ile nişanlısı Betül'ün nostalji kokan hikâyesi tam da burada başladı.

48 yıl önce anlattı Miço Mustafaya düğün erteleten Fenerbahçe aşkı

Derleyen: Zeynep Dilara Akyürek - 'Sarı Kanaryalar' gazetesi yayına 1974 yılında başladı. Sahibi ve Genel Yayın Müdürü Ferhan Devekuşuoğlu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ise Engin Aktel’di. Fenerbahçe'nin nabzını tutarak tüm detayları, merak edilenleri okuyucuyla buluşturan gazetenin sayfalarında en dikkat çeken şeylerden biri ise futbolcuların evlerine yapılan ziyaretlerin anlatıldığı bölümdü. Haftalık olarak yayımlanan gazetenin 11-17 Kasım 1974 tarihli sayısındaki “Her Hafta Bir Yıldızın Evinde” adlı köşede Mustafa Kaplakaslan'ın röportajı vardı.

Haberin Devamı

48 yıl önce anlattı Miço Mustafaya düğün erteleten Fenerbahçe aşkı

O dönem Fenerbahçe’nin forveti olan Mustafa Kaplakaslan’ın 2 erkek kardeşi de hem futbol hem Fenerbahçe aşığıydı. Mustafa Fenerbahçe’de fırtınalar estirirken, ortanca kardeşi Bayram da Taçspor’da sağ açıkta top koşturuyordu. En küçük kardeşleri Turgay ise Fenerbahçe’nin genç takımında kaleciydi.

Ailecek Fenerbahçeli olan Kaplakarslanlar'da 2 ay önce bir nişan töreni yapılmıştı. Yani 1974 yılının ortalarında tanışan Betül ve Mustafa çifti gazetede öykülerine yer verildiğinde 2 aylık nişanlıydı. Betül, Galatasaraylı babanın Fenerbahçeli kızıydı. Ancak Betül’ün babası kızını Mustafa’ya sorun çıkarmadan vermişti. Mustafa Kaplakarslan iki ailenin bir araya geldiği anları şu sözlerle anlatıyordu:

“Betül’ün ailesi ile bir araya geldiğimiz zaman futboldan söz açılmaz. Çünkü kayınpeder Alim Bey Galatasaraylı fakat Betül bunun tam aksi koyu bir Fenerbahçe taraftarı.”

48 yıl önce anlattı Miço Mustafaya düğün erteleten Fenerbahçe aşkı

Betül de Fenerbahçeli olduğundan Kaplakaslan ailesinin evindeki Fenerbahçe havasına hemen uyum sağlamıştı. Çift neredeyse her konuda gayet iyi anlaşsa da iş müzik seçimine geldiğinde işler değişiyordu. Mustafa klasik Türk müziği hayranıyken, Betül hafif Batı müziğini tercih ediyordu. Bunun dışında kitaplar konusunda hiçbir problemleri yoktu. Her ikisi de psikolojik konulu olanlardan ve dünya klasiklerinden hoşlanıyordu. Peki bu denli iyi anlaşan bir çift ne olmuştu da düğününü ertelemeye karar vermişti?

Haberin Devamı

1973-1974 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe önceki 3 yılda şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırmıştı. 1974-1975 sezonu Emin Cankurtaran başkanlığında, Didi’nin Fenerbahçe’sinin şampiyonluk beklediği bir sezondu. Çiftin düğün için sezon sonunu işaret etmesininse özel bir nedeni vardı.

DÜĞÜNÜ NEDEN ERTELEDİLER?

Gazeteci İsmail Bezgin’in röportajda kayda düştüğü cevap o güne kadar hiç verilmemiş olmasının yanı sıra duygu yüklü bir özelliğe de sahipti. Birbirlerini çok seven ve bir o kadar uyumlu olan Fenerbahçeli çiftin yanıtı, futbolun bir tutku olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyordu.

48 yıl önce anlattı Miço Mustafaya düğün erteleten Fenerbahçe aşkı

O dönem ‘Miço Mustafa’ olarak anılan başarılı forvet şampiyonlukla taçlandırılan bir sezonun ardından bu sene de şampiyonluk beklediklerini söyleyerek şu cümleyi kurdu:

“Sezon sona erince şampiyon takımın futbolcusu olarak düğün yapma niyetindeyiz.”

O sezon Fenerbahçe 43 gol atarak 43 puanla tarihteki 8’inci şampiyonluğunu elde etti. Betül ve Mustafa’nın bu nostaljik hikâyesi de Fenerbahçeli futbolseverler için mazide güzel bir anı olarak kaldı.