Gündem 5 kişi için tutuklamaya yönelik yakalama kararı

5 kişi için tutuklamaya yönelik yakalama kararı

03.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ soruşturması sonunda hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede 11 kişi için 22 yıla kadar hapis cezası istenirken, 5 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı

5 kişi için tutuklamaya yönelik yakalama kararı

Kapatılan Karşı gazetesi çalışanlarına yönelik FETÖ soruşturması tamamlandı. Gazetenin sahibi Turan Ababey’in da aralarında bulunduğu 11 gazeteci için, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” ve “Terörle mücadele eden kamu görevlilerinin kimliğini açıklama” suçlarından 7.5 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Karşı gazetesi ve internet sitesinin 17/25 Aralık olarak bilinen dönem sonrasında FETÖ/PDY terör örgütünün amacı doğrultusunda algı faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulduğu savunuldu. İddianamede, 25 Aralık süreci sonrası gazetenin internet sitesinde Fuat Avni ile yapılan röportajın yayınlandığı kaydedildi.

Gizli tanık Ayçiçek’in ifadesine göre TUSKON’un danışman firmasında Yusuf isimli bir kişinin CD içinde getirdiği haberlerin, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem ile şüpheliler Emre Erciş ve Ufuk Köroğlu’na verildiği iddia edildi.

Çiçek saksısında CD

Gizli tanık Ayçiçek’in iddianameye yansıyan iddiasına göre TUSKON’un danışman firmasının zaman zaman gazeteye yollanan çiçeklerin saksıları ve çikolata kutularına gizlenmiş CD’ler üzerinden de gazeteye haberler gönderildi. İddianamede gizli tanık Ayçiçek’in, Turan Ababey’in bu belgeleri yayınlanmasını istemediği halde Eren Erdem’in, hükümeti düşüreceği gerekçesi ile belgeleri savunduğu, tartışmalar sonucunda belgelerin bazılarının yayınlandığı, bazılarının da yayınlanmadığını söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Gizli tanık Ababey çıktı

Gazetenin internet sitesinin ortağı olan şüpheli Alaaddin Akkaşoğlu’nun iki ayrı GSM hattına ByLock yüklediği belirtilen iddianamede, Akkaşoğlu’nun iki hattı üzerinden ByLock’a bin 392 kez erişim sağladığı kaydedildi. İddianamede, Özergün’ün Koza - İpek’in sahibi Akın İpek ile olan yazışmalarına da yer verildi. İddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Alaaddin Akkaşoğlu, Değer Özergün, Mehmet Aydoğmuş, Onur Kala ve Murat Kazancı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Sanıklar 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Öte yandan Turan Ababey’in, gizli tanık ‘Ayçiçek’nin kendisi olduğunu beyan ettiği ortaya çıktı.