Gündem 52 ile yeni emniyet müdürü

52 ile yeni emniyet müdürü

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni kabinenin kurulmasının ardından bürokraside kritik noktalara yapılan atamalar, emniyet müdürleri kararnamesiyle devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararı ile İçişleri bürokrasisinin önemli ayaklarından birini oluşturan emniyet kadrolarında önemli değişiklikler yapıldı. Toplam 83 Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin görev değişikliğini içeren karar çerçevesinde 52 ilin İl Emniyet Müdürü de değişti.

52 ile yeni emniyet müdürü

İçişleri Bakanlığında Süleyman Soylu’nun yerine Ali Yerlikaya’nın atanmasının ardından beklenen kararname ile “Soylu’ya yakın isimler” olarak anılan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “pasif görev” olarak tabir edilen EGM emrine atandı. İstihbarat Daire Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne; Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit ise Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç Ankara, Elâzığ Emniyet Müdürü Celal Sel ise İzmir Emniyet Müdürü oldu. Emniyet Genel Müdür Yardımcılıklarına da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mahmut Çorumlu, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile Polis Başmüfettişleri Selami Yıldız ve Caner Tayfur getirildi. Kararname ile 52 ilin emniyet müdürü değiştirilirken, bu illerden 24’ünün emniyet müdürü ile Emniyet Genel Müdür yardımcıları Ahmen Şengün ve Resul Holoğlu da EGM emrine atandı.

MERKEZDE DE BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLDU

EMG merkez teşkilatı bünyesinde de değişiklikler gerçekleşti. Bakan Yerlikaya, EGM’ye bağlı 14 başkanlık ve daire başkanlığına yapılan atamalara ilişkin paylaşımında da “Başkanlık ve Daire Başkanlıklarımızda gerçekleşen yeni atamalar ülkemize hayırlı olsun. Yeni görevlerine atanan mesai arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

Haberin Devamı

Yerlikaya paylaşımına atamaların yer aldığı tablonun görselini de gekledi. Buna göre; EGM emrine alınan Isparta İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanl Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı; Kırıkkale Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanı oldu. Polis Müfettişi Resul Kabataş İstihbarat Başkan Vekili, Süleyman Karadeniz Özel Harekât Başkanı, Ergün Dağıstanlı da Terörle Mücadele Daire Başkanı olarak atandı.