Gündem 63 kilo verdi, yeniden doğdu

63 kilo verdi, yeniden doğdu

14.08.2008 - 15:31 | Son Güncellenme:

Kiloları yüzünden hayata küsen kadın 6 ayda tam 63 kilo vererek yeniden doğdu. İşte iki resim arasındaki fark

63 kilo verdi, yeniden doğdu

ANKARA'da oturan 28 yaşındaki Nursel Tekin, doktorların verdiği diyet programı ve ilaçlara rağmen kilo vermek yerine kilo almaya devam etti. Son olarak 130 kiloya çıkan Tekin, doktorlara kızarak kendi diyet programını uygulayarak 6 ay içerisinde 63 kilo vererek 67 kiloya indi.

Çankaya İlçesi Seyranbağları'nda oturan 9 yaşındaki bir kız çocuk annesi ev hanımı Nursel Tekin, hamilelik döneminde kilo almaya başladı. Eşinin de askere gitmesiyle strese giren Tekin, hızla kilo almaya devam etti ve 70 kilodan 130 kiloya çıktı. Fazla kiloları nedeniyle hayata küsen ve toplum içine çıkmaya utanan Tekin, tedavi olmaya karar verdi.

DOKTORLAR İŞE YARAMADI

Birçok diyetisyen ve doktora başvurduğunu kaydeden Tekin, "Ancak doktorların bana verdiği diyet programı ve ilaçlar işe yaramadı ve kilo almaya devam ettim. Artık kilolarımdan dolayı nefes alamaz durama geldim ve sağlığım tümüyle bozulmaya başladı. Doktorlar obezite teşhisi koydular ve böyle kilo almaya devam ettiğim taktirde öleceğimi söylediler. Ancak verdikleri ilaçlar işe yaramıyordu" dedi.

KENDİ PROGRAMIMI UYGULADIM

Birçok doktora gitmesine rağmen kilolarına çare bulunmamasına kızdığını ve kendi diyet programını uygulamaya koyduğunu kaydeden Tekin şunları söyledi:

"Öncelikle yiyeceklerime dikkat ettim. Yağlı şeylerden uzak durdum. Ancak hiçbir zaman aç kalmadım. İstediğim her şeyi yiyordum ama belli ölçülerde. Sabahları beyaz peynir, domates, salatalık, öğlen bazen tavuk, et, sebze gibi yiyecekleri tüketiyordum. Akşamları da erken saatlerde yine istediğim yemekten yiyordum. Tek dikkat ettiğim şey yağ oranını düşük olmasıydı. Bunun yanında her gün bir saat tempolu yürüyüş yaptım. Özellikle yürüyüşün çok faydası oldu."

DOKTORLAR GÖZLERİNE İNANAMADI

Uyguladığı program sayesinde 6 ay gibi bir sürede 63 kilo verdiği ve 130 kilodan 67 kiloya düştüğünü kaydeden Tekin, "Düşünün bana uyan elbise bedeni yoktu. Özel diktiriyordum. Ancak şuan 36-38 beden giyiyorum. Bu halimle doktorlara gittiğimde gözlerine inanamadılar ve kısa sürede sağlığımdan hiçbir şey kaybetmeden nasıl bu kadar kilo verdiğimi sordular. Ancak şuan çok sağlıklıyım ve 63 kilo vermeme rağmen vücudumun bazı bölgeleri dışında hiçbir deformasyon olmadı" diye konuştu.

HAYATA KÜSMESİNLER

Şuan kilolarıyla başı dertte olan kişilere de seslenen Tekin, "Hayata küsmesinler, sağda solda söylenen diyet programları, ilaçlara kanmasınlar. Her şey iradeyle oluyor. Kendi iradelerini ortaya koysunlar ve azmetsinler. Eğer sağlam bir irade ortaya koyarlarsa çok rahat kilolarından kurtulabilirler" dedi.