Gündem 7 yarım kalan hayat!

7 yarım kalan hayat!

09.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kutlaması için önceki gün Bursa’dan Ankara’ya gitmek üzere yola çıkan otobüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Türk Metal Sendikası’na üye 7 kadın işçiden geriye yarım kalan hayatlar ve gözü yaşlı aileler kaldı.

7 yarım kalan hayat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi’ni ziyaret ederek kazada yaşamını yitirenler için başsağlığı dileğinde bulundu. Müezzinoğlu, daha sonra kazada yaşamını yitiren Özlem İnan’ın Ataevler Cemevi’ndeki cenaze törenine katıldı. Kazada yaşamını yitiren Leyla Yalçın Bursa’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen eşi Sunay Yalçın, “Ayrılırken bana ‘Kızlarıma iyi bak. Sakın bensiz bir yere gitme’ dedi. Sanki ölüm içine doğmuştu” dedi.

Önce otobüsünü, sonra koltuğunu değiştirmiş

İnegöl’de yaşanan kazada ölen kadın işçilerden 35 yaşındaki 2 çocuk annesi Fatma Hacıoğulları’nın cenazesi Osmangazi ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde Hacıoğulları ailesinin dostları olduğunu söyleyen Yeni Karaman Mahallesi Muhtarı Seyfi Yurtaçan, “Fatma çok iyi bir insandı. Onun otobüsü farklıymış. Arkadaşları ile yolculuk yapmak için otobüsünü değiştirmiş. Daha sonra uykusu gelmiş ve bu kez otobüste bir başka arkadaşı ile koltuk değişikliği yapmış. Ve kazada ölmüş” dedi.

‘Ölüm uzak duruyor ama...’

Kaza kurbanlarından Güleydan Sezer de Bursa’da toprağa verildi. Ailesi Sezer’i gözyaşlarıyla uğurlarken, kardeşi Murat Dalkıran, “Ölüm uzak gibi duruyor ama geldiğinde bir anda şaşırıp kalıyorsunuz. Çok üzülüyorum” ifadelerini kullandı. Bu arada, Bursa Ataevler Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Mudanya’ya gönderilen Özlem İnan’ın cenazesi de Belediye Mezarlığı’nda toprağa verildi.