Gündem 700 dairenin bulunduğu 'Yeşil Evler' ile ilgili karar! Dinamitle patlatılacak

700 dairenin bulunduğu 'Yeşil Evler' ile ilgili karar! Dinamitle patlatılacak

14.08.2023 - 10:13 | Son Güncellenme:

Malatya’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar almaları sonrasında boşaltılan yaklaşık 700 dairenin bulunduğu 12 bloktan oluşan Yeşil Evler dinamitle yıkılacak.

700 dairenin bulunduğu Yeşil Evler ile ilgili karar Dinamitle patlatılacak

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı

Yüksek katlı binaların dinamitli patlatma yöntemiyle yıkımlarına da başlanan kentte Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 75 dönüm bir alan üzerine inşa edilen 12 bloktan oluşan yaklaşık 700 dairenin bulunduğu biri 10 diğerleri 15 kat yükseklikteki Yeşil Evler dinamitle patlatılarak yıkılacak.

660 DAİRENİN BULUNDUĞU 11 BLOK İÇİN KESİN KARAR

660 dairenin bulunduğu 11 bloğun dinamitle patlatarak yıkılmasının kesinleştiği ağır hasarlı yapılarda son depremlerde sesler geldiğini ve binaların kendiliğinden çökmesinde endişe ettiklerini kaydeden mahalle sakinlerinden İbrahim Alabacak ile Mustafa Kaya yıkım işlemlerine biran evvel başlanılmasını beklediklerini söyledi.

Binlerce kişinin yaşadığı depremler sonrası aldıkları hasar sonucu boşaltılan binalardaki yıkım işlemlerine önümüzdeki günlerde başlanılması bekleniyor.

Haberin Devamı

700 dairenin bulunduğu Yeşil Evler ile ilgili karar Dinamitle patlatılacak

ENKAZ KENTTE 45 DERECEYİ BULAN BASRA SICAĞI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’da meydana gelmişti. Antakya ilçesinde de ekipler, 45 dereceyi bulan Basra sıcağında hasarlı binaları yıkmaya ve enkazları kaldırmaya devam ediyor. Sıcak havanın yanına bir de toz eklenince yıkım ekibi, zor anlar yaşıyor. İş makinesinde çalışanlar soğuk su içerek serinlerken, sahada çalışan personel güneşten yanmamak için uzun kollu elbiseler giyerek çalışmalarını sürdürüyor.

“HAVA ÇOK SICAK, MAKİNE DAHA DA SICAK”

İş makinesi operatörü Hasan Azarer, çalışma esnasında hissedilir hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğunu ifade ederek, “Hava çok sıcak, makine daha da sıcak. Dışarıda 35 dereceyse makine 45 - 50 derece. Bu zorlu şartlarda Hatay’ı tekrar ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Sıcak hava bizi bayağı zorluyor ama yine de değer. Soğuk su içiyoruz, içeride klimanın üflediği yere sularımızı koyuyoruz” dedi.

700 dairenin bulunduğu Yeşil Evler ile ilgili karar Dinamitle patlatılacak

“ZORLU KOŞULLAR ALTINDA ÇALIŞIYORUZ”

Zorlu koşullar altında yıkım çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Hüseyin Yeter, “Şu an Antakya, Ekinci Mahallesi'ndeyiz. Burası 1. bölge, yıkım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hava şu an 40 derecenin üzerinde ve bayağı sıcak. Zorlu koşullar altında çalışıyoruz. Hatay’ı yeniden inşa etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

700 dairenin bulunduğu Yeşil Evler ile ilgili karar Dinamitle patlatılacak